Pas op als je dit leest: er staan spoilers in de tekst.

Acteurs zijn verplicht om te liegen voor hun beroep. Soms doen ze dit ook na het filmen, om het verhaal geheim te houden. Tuurlijk begrijpen we dat ze strenge regels krijgen over wat ze wel en niet mogen onthullen. De kleinste versprekingen kunnen tot een Mark Ruffalo-situatie leiden. Daarom liegen ze liever om hun eigen hachje te redden. Hier zijn 6 situaties waarin acteurs vet erg logen om spoilers te voorkomen.

1. Benedict Cumberbatch loog over dat ‘ie doodging in Infinity War

Tijdens The Tonight Show in Amerika vroeg Jimmy Fallon of Cumberbatch terug zou keren voor Avengers 4. Zijn antwoord daarop: "I'm dust, baby. I'm just out there. I'm in the ether… I mean, just being part of that franchise is a kick, let alone the people I got to have screen time with and the story that I was sort of part of." Hij praatte zelfs in de verleden tijd, zo ver ging hij om z’n act over te brengen!

2. Benedict Cumberbatch loog alwéér…

Benedict hield het niet bij één leugen. Nee, meneer was al eens eerder betrapt op het liegen over een van zijn films. Voordat Star Trek uitkwam in 2013, wist iedereen bijna zeker dat hij de legendarische Khan zou spelen, maar het was nog bevestigd. Toen Access Hollywood hem daarnaar vroeg, gaf hij het volgende aan: "I play a character called John and not that other name. It's interesting. Speculation is speculation and that's all fun." Liar, Liar!

3. Wanneer Christoph Waltz loog over het spelen van de rol van Blofeld

Net als de Khan-situatie, wist iedereen dat Christoph Waltz de rol van Blofeld zou spelen in Spectre. In het begin was het vooral een gerucht, maar toen ook de titel van de Bond-film bekend werd, wist iedereen het zeker. Want Spectre is de naam van de evil agency van Blofeld. Toen Collider hem naar zijn rol vroeg, gaf Christoph het volgende aan: "No. No. It's more interesting than that."  Dat was geen overtuigende leugen. Hij had op z’n minst een bizarre valse naam als 'John' kunnen verzinnen, net als Benedict!

4. Tilda Swinton loog over het spelen van een oude man in Suspiria

Regisseur Luca Guadagnino ging er van uit dat mensen niet wisten dat Tilda Swinton de rol van Dr. Jozef Klemperer in Suspiria speelde, en ging daarom maanden door met het verbergen van dat feitje. De casting director verzon zelfs een nep-acteur, en er was een nep IMDb-pagina aangemaakt. Hoe ver kun je gaan?!

5. Allison Williams loog over het spelen van een psychopaat in Get Out

Oké, liegen tegen de media begrijpen we, maar liegen tegen je familie en vrienden… Allison Williams weet daar in ieder geval alles van af. Zij speelde in de film Get Out een lieve vriendin, totdat ze opeens niet zo aardig was, maar juist een racist die donkere mannen meenam naar haar vaders huis om hun brein eruit te snijden. In The Huffington Post Podcast zei Williams: "I've been completely lying to my friends and family about the premise of the movie for almost two years now. Literally people I've known for my entire life". Ouch! 

6. Ben Kingsley loog over het zijn van de echte Mandarin

In 2013 vroeg RedCarpetNews Extra aan Ben Kingsley over wie hij speelt in de nieuwe Iron Man 3. Ze wilden gewoon een aantal quotes over hoe cool de stunts waren. Maar, Ben ging zes minuten lang doorpraten over allerlei onderwerpen zoals Shakespeare, religie en de politiek. Het enige dat hij niet zei, was dat hij geen Midden-Oosterse terrorist speelde, maar eigenlijk een cockney acteur genaamd Trevor. Nice work, Ben!

Sinds die epische eerste Spider-Man: Far From Home trailer dinsdag dropte, vragen Marvel-fans zich eigenlijk maar één ding af: is dit een vervolg óf een prequel op Avengers: Endgame?

Screenrant ging op onderzoek uit en concludeerde dat het wel die eerste optie moet zijn. Maar eerst: hoezo is hier verwarring over? Iedereen weet toch wel dat alle helden die in Infinity War doodgingen, in Avengers: Endgame weer op een of andere manier terugkomen?
 


Nou, die verwarring kwam doordat de trailer ons keihard zat te teasen. De makers lieten bovenstaand shot zien van Peter Parkers paspoort. Aan zijn foto te zien, gaat het om een nieuw exemplaar. De datums op het paspoort laten echter alleen dagen zien, géén jaartallen – die zijn er vakkundig uit geshopt. Dus... misschien ging Peter wel tussen Homecoming en Infinity War op schoolreisje door Europa?
 

Toch een vervolg?

Het moet haast wel dat vele, zo niet álle, ‘gesnapte’ dode helden in Avengers: Endgame terug tot leven komen. Of misschien wist de film – door middel van timetravel – de gebeurtenissen uit Infinity War en gingen de helden in eerste instantie niet dood?
 

 

In ieder geval komt Spidey wel écht terug. MCU-opperbaas Kevin Feige zei in 2017 namelijk dat Spider-Man: Far From Home zich direct na – toen nog getiteld – Avengers 4 zou afspelen. Mede doordat Peter Parker de komende jaren steeds meer de hoofdpersoon van het Marvel-universum wordt. Eindelijk duidelijkheid! Al zijn we nu toch wel érg benieuwd naar het supergeheime verhaal van Avengers: Endgame

Spider-Man: Far From Home draait vanaf`4 juli in de bios. Hiervoor komen eerst nog Avengers: Endgame (24 april) en Captain Marvel (6 maart) uit.
 

Nederland krijgt geen genoeg van Bohemian Rhapsody: de Queen-biopic draait nog altijd in verschillende bioscoopzalen. Gitarist Brain May zet de hype nog even flink aan en zegt dat er misschien wel een vervolg komt. Wow!

“Who knows, there might be a sequel” zijn de letterlijke woorden van May, zo meldt Cinemablend. Hij reageert in een interview op het gerucht dat er ooit een Bohemian Rhapsody-script bestond waarin Freddie ergens in het midden dood zou gaan.
 


Complete bullshit

Onzin. Of zoals May zelf zegt: “Complete bullshit”. “This is all about Freddie, and I think Live Aid is a good point to leave it”, zegt de gitarist over het magistrale einde van de film. Sinds de release leeft May waarschijnlijk op een roze wolk: hij gaat weer toeren met Queen en zanger Adam Lambert, die stiekem een rolletje speelde in Bohemian Rhapsody, gaat weer mee.
 

Vervolg?

Ook al neemt deze biopic het niet altijd even nauw met de échte Queen-geschiedenis, er blijven genoeg feiten overeind. Een mogelijk vervolg heeft overigens genoeg om uit te putten: na Live Aid knalde Queen nog wel even door, voordat Freddie uiteindelijk overleed aan de gevolgen van aids. Nog genoeg (verdrietig) materiaal dat we moeten zien dus laat die sequel maar komen!