Het is de laatste jaren relatief rustig geweest in de Wizarding World van Harry Potter, maar vrees niet: er staat veel moois aan te komen voor fans van de betere toverkracht. Dit zijn de toekomstige projecten waar op dit moment het meest actief aan gewerkt wordt.

6. Hogwarts Tournament of Houses

Om de twintigste verjaardag van de filmserie te vieren, komt er een groots opgezette Potter-quiz waarin de kennis van fans op de proef gesteld wordt. Kandidaten worden gesorteerd in één van de vier afdelingen en gaan daarna in groepjes de strijd met elkaar aan in Hogwarts: Tournament of Houses. Helen Mirren treedt op als quizmaster en er worden veel speciale gasten verwacht, onder wie castleden Shirley Henderson en Tom Felton en beroemde fans Pete Davidson en Jay Leno. In Amerika loopt dit vierdelige programma al, maar wanneer het in Nederland te zien gaat zijn, is helaas nog onbekend. Gezien het jubileum zou het niet erg lang moeten duren.

 

5. Return to Hogwarts

De traktaties naar aanleiding van het jubileum van de films zijn nog niet op, want er komt ook een reünie aan. De opkomst bij Return to Hogwarts wordt bepaald niet misselijk: niet alleen Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint laten hun gezicht zien, maar ook Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Imelda Staunton en Tom Felton komen langs. Uiteraard gaan ze herinneringen ophalen over het maken van de Harry Potter-films. Alleen J.K. Rowling, de schrijfster van dit alles, schittert door afwezigheid. Vanaf nieuwjaarsdag staat deze special op HBO Max, dus hopelijk ook in Nederland als die streaming service later in 2022 hier beschikbaar is.

 

4. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore

De mensen achter de derde film in de Fantastic Beasts-serie hebben aardig wat tegenslagen moeten verwerken. Eerst brak het coronavirus uit toen de opnames net begonnen waren en daarna moest de rol van Johnny Depp hercast worden vanwege de zorgwekkende beschuldigingen van zijn ex Amber Heard. Intussen heeft Mads Mikkelsen de rol van schurk Gellert Grindelwalt overgenomen. Zoals de titel al verklapt gaan we meer te weten komen over het verleden van oppertovenaar Albus Dumbledore (Jude Law) en zijn broer Aurelius (Ezra Miller), maar ook de strijd tegen Grindelwalt is nog niet gestreden. In juli 2022 kun je de film in de bioscoop bekijken. De vage plannen voor deel 4 en 5 zijn precies dat: vaag.

Article continues after the ad

 

3. Hogwarts Legacy

Er bestaan al de nodige games op basis van Harry Potter, maar zo enorm als Hogwarts Legacy hadden we ze nog niet. In deze game die voor alle grote consoles ontwikkeld wordt, speel je als een beginnende tovenaar die aan het eind van de negentiende eeuw zijn of haar weg vindt op Hogwarts. Je kunt zo heroïsch of kwaadaardig worden als je wilt met het leren van spreuken, temmen van fantastische beesten en brouwen van toverdrankjes. Ergens in 2022 barst de pret los.

 

2. Harry Potter: De Serie

Het gaat nog wel even duren totdat we van dit project kunnen gaan genieten, maar er is een pril begin gemaakt aan een serie die zich afspeelt in de wereld van Harry Potter. Die gaat te zien zijn op HBO Max en dat is meteen alles dat er bekend is, helaas. Er zijn nog geen schrijvers bekend gemaakt, laat staan cast, dus alle opties liggen nog op tafel. En dat zijn er veel, met zo’n rijk gedetailleerd decor als dit.

 

1. Harry Potter and the Cursed Child

Het tweedelige toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child is alweer wat jaartjes oud: in 2016 kwam het voor het eerst op de planken in Londen en sindsdien is het ook in andere steden in de Engels sprekende wereld opgevoerd. Uiteraard werd al snel de vraag gesteld of dit de basis zou kunnen zijn voor een nieuwe film. Gek genoeg is die nog steeds niet met zekerheid beantwoord. Het verhaal speelt zich negentien jaar na The Deathly Hallows af en gaat over de nu volwassen Harry en zijn zoon, die op het punt staat te gaan studeren op Hogwarts. Prima materiaal voor een film, zou je zeggen, maar we wachten nog op nieuws. Al zet Chris Columbus, de regisseur van de eerste film, de deur alvast op een kier.

 

Gelukkig is er nu al een heleboel te kijken voor Potterheads. Wij hebben alle films alvast gerankt.

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.