3 van de voetballers die in films geacteerd hebben

Een voetbalcarrière duurt helaas niet voor eeuwig. Gelukkig hebben de meeste voetballers zo’n bekende kop gekregen, dat de filmwereld ze met open armen ontvangt. Je zou denken dat ze wel genoeg geld op de bank hebben staan, maar een kleine schnabbel op het witte doek kon er voor deze 5 voetballers ook nog wel bij.  

1. Noa Lang

De Nederlandse voetballer Noa Lang maakte op 13 maart 2019 zijn debuut in de Eredivisie toen hij het met Ajax opnam tegen PEC Zwolle. Dit jaar maakte hij zijn filmdebuut met een klein rolletje in de film Ferry met Frank Lammers. Het lijkt er echter niet op dat de 22-jarige aanvaller snel van carrière zal switchen. Zijn marktwaarde is op dit moment een goede 22 miljoen euro. Ka-ching!

 

2. Vincent (Vinnie) Jones

Vincent 'Vinnie' Jones wordt ook wel de voetballende hooligan genoemd. Hij was middenvelder bij clubs als Wimbledon FC, Leeds United en Chelsea. Na zijn voetbalcarrière werd de Engelsman wereldwijd bekend als acteur. Vinnie speelde onder andere in Swordfish (2001), Gridlocked (2005) en X-Men: The Last Stand (2006). In de meeste films speelde Jones, verrassend genoeg (not!), de slechterik.

Article continues after the ad

 

3. Frank Leboeuf

Oud-wereldkampioen Frank Leboeuf was er vroeg bij. Hij had namelijk tijdens zijn voetbalcarrière al een rolletje te pakken in de oorlogsfilm Taking Sides (2001). Dit smaakte naar meer. Na zijn loopbaan vertrok Leboeuf naar Los Angeles om te leren acteren. Dit is geen slechte keuze geweest voor de Fransman. Hij vertolkte de rol van een Zweedse dokter in de Oscarwinnende film The Theory of Everything (2014).

 

4. Zinédine Zidane

Zinédine Zidane: de voetbalgod. In 2005 kreeg Zidane een rol in de voetbalfilm Goal!, waarin hij zichzelf speelde. In 2006 werd de documentaire Zidane, un portrait du 21e siècle uitgebracht. Hierin speelde hij, uiteraard, opnieuw zichzelf. Maar in 2008 kreeg de voormalig stervoetballer wel een heel opvallend rolletje. Hij speelde Numérodix in de film Asterix en de Olympische Spelen. Dat is toch net een ander outfitje dan een voetbaltenue.

 

5. Pelé

Pelé, ofwel Edson Arantes do Nascimento, is volgens de FIFA en vele liefhebbers de beste voetballer ooit. De drievoudig wereldkampioen werd na zijn spelerscarrière nooit trainer, maar had wel een hoofdrol te pakken in de film Escape to Victory (1981). Pelé werkte samen op de set met grote acteurs als Sylvester Stallone en Michael Caine.

 
Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.