Op dit moment genieten we van de krasse knarren uit The Voice Senior, maar ook in The Voice of Holland kwamen een hoop optredens voorbij die Nederland versteld deed staan.

Jij krijgt van mij een dikke tien!

Een dikke vette monsterscore voor Jim in de liveshows van The Voice of Holland in 2016. Hij speelde op een heel zoete manier het nummer Vincent van Don McLean op zijn gitaar. Nederland werd op slag verliefd net als de jury. Jim kreeg niet 1, 2, 3, maar 4 keer een tien. De hoogste score dus!

Samantha en Hazes

Ook Samantha Steenwijk was een publiekslieveling. Zij knalde vorig jaar met het nummer Ik leef mijn eigen leven van André Hazes door het tv-scherm. Samantha verraste zowel de coaches (vooral Anouk) als de kijkers thuis. Zij klommen meteen in de virtuele pen om veren in de kont van haar te steken. Wat een dijk van een stem! 

Dikke tranen

Zowel de kijker als de jury was diep geraakt door het optreden van Nienke tijdens de knockouts afgelopen jaar. Zij zong haar eigen versie van Adele's Turning Tables. Zelfs Anouk kreeg een brok in d'r keel. "Misschien moet ik wel ongesteld worden. Ik zit al te rekenen", zei ze zichtbaar emotioneel. Ook op Twitter was iedereen dol op Nienke. 'Nienke is een echte parel.' En: 'Die wil ik een hele avond in m'n slaapkamer hebben als zij voor me zingt', zo klonk het.

Demi en Vinchenzo

De 19-jarige Demi van Wijngaarden deed in 2013 al mee aan The Voice Kids, maar probeerde het vorig jaar ook weer bij The Voice of Holland. En met succes. Tijdens de Blind Auditions werd Demi warm ontvangen met vier omgedraaide stoelen én een verrassing van oud-deelnemer Vinchenzo. De kijker vond Demi betoverend. 

Aïrto flikt het gewoon!

Aïrto heeft geschiedenis geschreven vorig jaar. Hij kreeg met zijn zelfgeschreven nummer Tears vier tienen. En dat was nog nooit eerder gebeurd. Anouk was de eerste die omdraaide en dat snapte de kijker maar altijd te goed. Twitter stond 'in de fik' na zijn optreden. En kippenvel en diep geraakt waren de meest gebruikte woorden. 

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.