Terwijl we nog aan het nagenieten zijn van al het moois dat 2018 te bieden had kijken we alweer vooruit naar 2019. Want ook komend jaar belooft een gouden jaar te worden voor filmfans! Deze titels kijken wij reikhalzend naar uit.

Glass (17 januari)

Het nieuwe jaar is nog maar een paar weken jong als M. Night Shyamalan ons trakteert op dit dubbelvervolg op twee van zijn beste films, namelijk Unbreakable én Split. [SPOILER ALERT VOOR WIE DEZE NOG NIET GEZIEN HEEFT] Bruce Willis en Samuel L. Jackson keren terug als de gezworen aartsvijanden David Dunn en Mr. Glass. Zij krijgen nu te maken met Kevin en zijn 23 persoonlijkheden, waarvan The Beast de gevaarlijkste is. Mr. Glass hoopt Kevin voor zijn karretje te spannen.

 

Article continues after the ad

Captain Marvel (06 maart)

We hebben er eventjes 20 films op moeten wachten, maar eindelijk komt Marvel dan met de eerste solo-film voor een superheldin. En wat voor één! De oppermachtige superheldenstudio heeft zoveel vertrouwen in Brie Larson als Captain Marvel, dat zij naar verluidt na Avengers: Endgame het estafettestokje van Iron Man overneemt en de centrale spil in het Marvel Universum wordt.

 

Dumbo (27 maart)

Pathé en Vue kunnen maar beter bezig zijn met een goede deal met Kleenex, want wat zal het janken worden in de bioscopen bij deze live action uitvoering van de hartverscheurende animatieklassieker. Bij de trailers hielden we het nog maar net droog.

 

Us (28 maart)

Een dag nadat we gaan huilen met Dumbo kunnen we huiveren met Us. Komiek Jordan Peele vond zichzelf opnieuw uit als baanbrekend horror-regisseur met zijn debuutfilm Get Out, wat hem meteen een Oscar voor Beste script opleverde, en een nominatie voor Beste Film. Zijn tweede film belooft al net zo spraakmakend te worden.

 

Avengers: Endgame (24 april)

Zoveel grootste films, maar er kan er maar één de grootste zijn. En dat wordt natuurlijk Avengers: Endgame, waarin we eindelijk de ontknoping van de dramatische gebeurtenissen uit Avengers: Infinity War zullen zien.

 

John Wick 3 (16 mei)

Na janken met Dumbo en episch spektakel met Avengers: Endgame willen we ook wel weer eens lekker verstand op nul zetten en knallen maar met een lompe actiefilm. Dat kan in mei met het derde deel van John Wick. De bodycount ligt zo mogelijk nog hoger dan bij de eerste twee delen, dus Keanu Reeves zal ook nu weer de ene voltreffer na de andere afvuren.

Aladdin (22 mei)

Ja, na Dumbo alweer een live action uitvoering van een Disney-animatiepareltje. En het wordt nog niet eens de grootste van het jaar, want die komt pas in juli. We zijn vooral benieuwd naar Aladdin vanwege de bijdrage van Marwan Kenzari als Jafar, en daar zijn we niet alleen in, getuige de hashtag #hotjafar.

 

Men in Black International (20 juni)

Thor: Ragnarok-sterren Chris Hemsworth én Tessa Thompson zijn herenigd als de nieuwe Men In Black! Will Smith en Tommy Lee Jones hadden zich geen betere opvolgers kunnen wensen. De derde Thor-film was één van de allerleukste en allerbeste Marvels ooit, dus als de stoere Aussie en deze rijzende Amerikaanse ster in deze scifi-komedie-reboot net zoveel chemie hebben komt dat helemaal goed. En dan ook nog Liam Neeson erbij om het af te maken!

 

Toy Story 4 (26 juni)

Na drie Toy Story-films blijkt de koek nog lang niet op, want dit vierde deel moet net zo emotioneel worden als de eerdere delen. Maar er gaat ook gelachen worden! Wij zijn vooral benieuwd naar Ducky en Bunny, wiens stemmen ingesproken worden door komieken Jordan Peele en Keegan-Michael Key. De trailer is alvast hilarisch!

 

Spider-Man: Far From Home (4 juli)

Spoiler Alert: Waarschijnlijk loopt Avengers: Endgame goed af, want drie maanden later slingert Tom Holland alweer over het doek als Peter Parker. En hij krijgt gezelschap van Jake Gyllenhaal als schurk Mysterio. Wordt dit vervolg net zo vrolijk als Spider-Man: Homecoming?

The Lion King (17 juli)

Ook al blijven we bij onze voorspelling dat Avengers: Endgame de grootste film van het jaar gaat worden, als er een geduchte concurrent is dan is dat deze derde live action-verfilming waar Disney ons in 2019 mee verblijdt. Wordt Simba na koning van de jungle ook koning van de Box Office?

 

Hobbs & Shaw (01 augustus)

De beste momenten uit Fast and Furious 8 waren de scènes waarin de kale koppen van spierenbundels Dwayne Johnson en Jason Statham met elkaar botsten. De onweerstaanbare bromance tussen deze twee actie-ikonen ontging ook de producenten van de Fast and Furious-Franchise niet, en zodoende krijgen agent Luke Hobbs en schurk Deckard Shaw hun eigen spin-off. Wij kunnen niet wachten. Echt niet. Maar volgens onze kalender moeten we op moment van schrijven toch nog 219 nachtjes geduld hebben. Damn.

Once Upon A Time In Hollywood (15 augustus)

Deze nieuwe Quentin Tarantino-film had net zo goed Who is Who in Hollywood kunnen heten want zowat iedereen van naam doet er aan mee: Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Kurt Russell, Al Pacino, en ga zo nog maar even door. Brad en Leo spelen een acteur en zijn stuntman in het L.A. van 1969, rond de tijd van de gruwelijke moorden van de beruchte seriemoordenaar Charles Manson en zijn gestoorde sekte. Gaat Tarantino net als in Inglourious Basterds de geschiedenis weer een tikkie wijzigen en kan dit sterrenduo de weerzinwekkende moord op Sharon Tate (Margot Robbie) voorkomen?

It 2 (05 september)

Toen de Stephen King-klassieker It in 2017 in een flitsend nieuw jasje werd gestoken, werd dit meteen dé horrorhit van het jaar. In 2019 keert de zieke clown Pennywise terug, en volgens de regisseur wordt hij nog enger dan ooit!

Star Wars Episode IX (18 december)

Meningen over The Last Jedi waren zachtst gezegd verdeeld. Wij gaven de film destijds een vijf sterren-recensie, maar eerlijk gezegd vragen we stiekem een beetje af wat ons toen bezielde. Hopelijk kunnen we het over deze opvolger, die tevens de afsluiter van de nieuwe trilogie wordt, wel allemaal roerend met elkaar eens zijn in positieve zin, net zoals dat bij The Force Awakens het geval leek.