Slijt jij je dagen met eindeloos films en series kijken? Dan moet je zéker eens deze YouTube-kanalen checken.

Article continues after the ad

Screenjunkies (Honest Trailers)

Screenjunkies neemt in de rubriek Honest Trailers populaire films op een hele slimme en luchtige manier op de hak. Ze maken nieuwe trailers voor grote films, waarin je de brúte waarheid te weten komt. En geloof ons: dat is hilarisch.

Nerdwriter

Wil je wat meer kennis opdoen over films? Nerdwriter maakt korte video's over o.a. films, waarin je een hoop nuttige kennis opdoet. Zo leer je bijvoorbeeld waarom Harry Potter and The Prisoner of Azkaban de beste Harry Potter-film is in de saga.

Cinefix

Dit kanaal van Mashable zit vol filmkennis en feitjes. Zo hebben ze bijvoorbeeld veel lijstjes die veel verder gaan dan het standaard format van 'de 10 beste films over...' of video's waarin bijvoorbeeld wordt ingezoomd op bepaalde iconische filmscènes.

Now You See It

Hou jij van kennis die niet veel anderen hebben? Kijk dan eens op het kanaal Now You See It. Antwoord op vragen als 'hoe maak je een film eng?', 'Waarom drinken bad guys in films altijd melk?' en 'waarom zijn slechte films eigenlijk ook goed?' kun je hier vinden.

What it all meant

Soms kijk je een film gewoon voor een kleine twee uur simpel vermaak. Maar meestal zit er een diepere betekenis in een film die af en toe wel eens aan je voorbij gaat. Het kanaal What It All Meant ontrafelt die diepere laag. Het klinkt misschien een beetje droog, maar je zult zien dat het behoorlijk interesante video's zijn.

Joblo Movie Trailers

JoBlo moet je volgen als je altijd op de hoogte wil zijn. Geen enkel kanaal is zo snel met het uploaden van nieuwe filmtrailers als JoBlo. Zo weet je altijd precies welke films eraan komen.

Cinema Sins

Dit YouTube-kanaal is vrij uniek. In video's van 12 tot 15 minuten werkt het een weg door een complete film en vist daar op een hele grappige en luchtige manier alles uit wat (feitelijk) niet klopt. Dit kanaal is één van onze favorieten!

Mr. Sunday Movies (Things you missed)

Dit kanaal heeft een heleboel film-content, maar wij vinden de Things You Missed-categorie het leukst. Hierin worden films en trailers van a tot z geanalyseerd op dingen die wij als kijkers even over het hoofd hebben gezien.

How it Should have Ended

Ooit ontevreden geweest met het einde van een film? De makers van dit YouTube-kanaal zijn dat áltijd. Ze maken voor films geanimeerde video's met alternatieve eindes. En we durven het bijna niet te zeggen, maar meestal zijn ze leuker dan de originele varianten.

Couch Tomato

Met de bizarre hoeveelheid films die er inmiddels gemaakt is, is het niet zo gek dat er misschien soms eentje erg lijkt op een reeds bestaande film. Als je de video's van Couch Tomato kijkt, lijkt dat echter wel heel erg vaak voor te komen.