Auditie van OG3NE bij The Voice of Holland

Elf jaar geleden hadden we nog geen idee wat draaiende stoelen, coaches in plaats van juryleden en Battles teweegbrachten. Inmiddels is The Voice of Holland niet meer weg te denken van de Nederlandse tv. Daarom blikken we terug op de rijke hoogtepunten van de show.

We moeten vooraf toch even vermelden dat niet alle audities meer op YouTube staan. Ben Saunders had als eerste winnaar ergens in de Top 5 kunnen bungelen, maar helaas is zijn auditie verwijderd en pas zes jaar geleden opnieuw geüpload. Neem deze Top 10 dus lekker met een korreltje zout.

10. OG3NE (10 miljoen views)

Adem in, Adem uit! Ze deden mee aan het Junior Songfestival, leerden ons een nieuwe zangtechniek tijdens Beste Zangers en als klap op de vuurpijl maakten ze heel Nederland – en hun inmiddels overleden moeder nog een beetje extra – trots door ons land te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. OG3NE is niet meer weg te denken van de Nederlandse tv, maar dat had misschien heel anders gelopen als de drie niet hadden deelgenomen aan The Voice. Met Emotion brachten ze daadwerkelijk wat emoties te weeg bij veel mensen. Dat levert dan ook zeker een plekje in de Top 10 op.

 

Article continues after the ad

9. Julia van der Toorn (10 miljoen views)

Wie alleen nog van de carrière van OG3NE kan dromen, is de winnares uit 2013 Julia van der Toorn (ook bekend als Julia Zahra). Haar auditie is wel net iets beter bekeken en eigenlijk is dat niet zo heel gek. Wie aan deze winnares denkt, hoort al snel haar reggae-uitvoering van Oops!… I did it again door hun hoofd spoken. Direct was duidelijk dat we dit meisje met haar gitaar in de gaten moesten houden. Ze won, mocht deelnemen aan Beste Zangers en had later een hit met Just A Illusion.

 

8. Thijs Pot (12 miljoen views)

Thijs Pot mocht dan tijdens zijn auditie As Long As You Love Me zingen van The Beatles en niet van Justin Bieber, maar de vergelijking met The Biebs werd al snel gemaakt. De jonge zanger kreeg het in zijn jaar voor elkaar uiteindelijk door te stromen naar de grote finale waar hij het op nam tegen Isabel Provoost, Vinchenzo en Pleun Bierbooms. Helaas is het hem niet gelukt de winst te pakken, maar qua views hakt ‘ie ze allemaal in de pan.

 

7. Romy Monteiro (12 miljoen views)

The Voice is de talentenjacht bij uitstek voor mensen die er al een carrière op hebben zitten of voor zonen/dochters van bekende Nederlanders. Je kunt als ‘dochter of zoon van’ in de schaduw blijven staan van je bekende ouder of naam voor jezelf maken. Dat laatste is Romy Monteiro absoluut gelukt. Ze heeft na haar verbluffende auditie met I Will Always Love You misschien niet gewonnen, maar pakte wel de hoofdrol in musical The Bodyguard.

 

6. Mitchell Brunings (16 miljoen views)

Zanger Mitchell Brunings maakte flink wat indruk op de coaches en kijkers. Alle stoelen draaiden binnen 20 seconden om toen hij Redemption Song van Bob Marley begon te zingen. Hij schopte het naar de finale, maar wist niet te winnen van Julia van der Toorn. Toch staat Mitchell een stuk hoger in dit lijstje dan de winnares. Inmiddels treedt hij veel op in het buitenland als tribute aan Bob Marley en pakte hij de hoofdrol in een Britse musical over de reggae-artiest.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

 

 

5. Dwight Dissels (18 miljoen views)

Na de auditie van Dwight Dissels wist iedereen het zeker: deze kerkelijker werker kon er weleens met de winst vandoor gaan. Met zijn soulstem maakte hij behoorlijk wat indruk op de coaches en de mensen thuis. Van over de hele wereld stromen de reacties onder zijn auditie binnen. Die gaan van “Beste auditie ooit” tot “Hij herinnert me aan Stevie Wonder. Wat een stem!” Helaas waren deze lovende reacties niet genoeg om door te stromen tot de finale, maar zonder deze auditie had Dwight misschien wel nooit de kans gehad om Jezus te spelen in The Passion.

 

4. David Dam (20 miljoen views)

Vergeet OG3NE en Duncan Laurence, want het is David Dam die in 2014 misschien wel meer indruk maakte op de mensen thuis dan zij. De naam zegt misschien niet heel veel mensen meer wat, maar de zanger verbaasde de coaches tijdens zijn allereerste auditie met zijn stemgeluid. “Deze man steelt de vriendin die ik niet eens heb,” luidt één van de reacties eronder. Met zijn diepe klanken tovert hij Let’s Get It On inderdaad om tot een nog beter lied voor in de slaapkamers dan het al was.

 

3. Dr. Rum (27 miljoen views)

Weg met de zoetsappige liedjes en knallende ballads, want het is rapper Dr. Rum die doorstoot naar een derde plaats. “Draai die stoelen om, want dit gaat een feestje zijn,” begint hij zijn auditie en dat hebben de coaches geweten ook. Zijn ‘collega’ Ali B kon niets anders dan met open mond zijn stoel omdraaien. Uiteindelijk werd hij in de Battles gekoppeld aan zangers April en vormde dit krachtige duo een partij tegen namen als David Dam, O’G3NE en Duncan Laurence. Helaas strandden ze in de halve finale, maar Dr. Rums optreden was wel het begin van wat memorabele tv-momenten.

 

2. Jennie Lena (52 miljoen views)

Jennie Lena stapte in 2015 van de achtergrond naar de voorgrond en dat moment bleef niet onopgemerkt. Deze zangeres ging namelijk kneiterviral! Entertainmentblogger Perez Hilton was zo onder de indruk dat hij de auditie met zijn miljoenenpubliek deelde en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Ze won dan misschien niet en haar coach Anouk wilde na de opnames niets meer met haar te maken hebben, maar ze vloog wel naar Amerika voor optredens, werkte aan haar album en brengt nu hier een daar wat singles uit.

 

1. *Tromgeroffel* Charly Luske (76 miljoen views)

Als we van tevoren geld moesten inzetten op wie de best bekeken auditie had, waren we nu waarschijnlijk allemaal blut. Het is namelijk niemand minder dan Charly Luske. Deze zanger (en man van GTST-oudgediende Tanja Jess) had pas één zin gezongen en toen draaide al alle coaches zich om. Dan is het niet zo gek dat hij ook indruk maakte op de mensen thuis. “Als deze man in de jaren 80 aan zijn carrière was begonnen, was hij nu een legende.” Maar hoe vliegend zijn start ook was, het winnen moest toch echt aan harpiste Iris Kroes overlaten. Niet dat we daar nu nog veel van horen.

Meer The Voice-herinneringen ophalen? Eerder zochten we al voor je uit hoe het gaat met alle TVOH-winnaars. En deze 12 snoeiharde commentaren komen van niemand minder dan Anouk.