Van The Exorcist tot About a Boy

Soms kun je geen genoeg krijgen van een film. Gelukkig verschijnen er regelmatig prequels, sequels en spin-offs, bijvoorbeeld in de vorm van een televisieserie. Wij hebben tien televisieseries voor je op een rijtje gezet die oorspronkelijk zijn geboren op het filmdoek.

More content below the advertising

1. Hannibal

Gebaseerd op Hannibal Rising

De ijzersterke psychologische thriller serie Hannibal met Mads Mikkelsen als dr. Hannibal Lector speelt zich af tussen de films Hannibal Rising en Red Dragon

2. Fargo

Gebaseerd op Fargo

De zwart humoristische thriller Fargo uit 1996 van Ethan en Joel Coen over een slimme ontvoering die uitloopt op een bloedbad is een echte filmklassieker. De gelijknamige tv-serie met onder anderen Kirsten Dunst, Martin Freeman en Colin Hanks heeft inmiddels drie seizoenen en sleepte 2 Golden Globes in de wacht.

3. Bates Motel

Gebaseerd op Psycho

Prequel van Hitchock’s beroemde horrorfilm Psycho uit 1960. Met Freddie Highmore als de jonge Norman Bates en Vera Farmiga als zijn liefhebbende moeder Norma.

4. Westworld

Gebaseerd op Westworld

In een modern pretpark, dat bestierd wordt door robot-cowboys, kunnen de bezoekers roemruchte tijden uit onder andere het Wild West-verleden herbeleven. De serie met een topcast van onder anderen Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood en James Marsden is gebaseerd op de gelijknamige film uit 1973 van Michael Crichton.

5. Buffy the Vampire Slayer en Angel

Gebaseerd op de film Buffy the Vampire Slayer

Buffy the Vampire Slayer werd voor de serie in 1992 gespeeld door Kristy Swanson in de gelijknamige film. In de serie speelt Sarah Michelle Gellar Buffy in haar strijd tegen het kwaad. Ook kreeg de vampier Angel (David Boreanaz) zijn eigen televisieserie. 

6. About a Boy

Gebaseerd op About a Boy

Will Freeman is vrijgezel en werkloos. Wanneer hij liegt dat hij een kind heeft om een vrouw het bed in te krijgen, is dat het begin van nieuw avontuur. Gebaseerd op de gelijknamige comedy uit 2002 met Hugh Grant in de hoofdrol.

7. Minority Report

Gebaseerd op Minority Report

De serie speelt zich elf jaar na de film met Tom Cruise in de hoofdrol af. Dash kan in de toekomst kijken en ziet misdaden voordat ze gebeuren. Hij werkt samen met politieagente Lara Vega om diverse moorden te voorkomen.

8. The Exorcist

Gebaseerd op The Exorcist

De serie speelt zich jaren na de horrorklassieker The Exorcist af, waarin een jonge vrouw is bezeten door een mysterieuze, duistere kracht. Twee priesters proberen haar te redden en confronteren een eeuwenoud kwaad.

9. Limitless

Gebaseerd op Limitless

De serie volgt de film Limitless uit 2011 op met Jake McDorman als Brian Finch, die ook krachten van de mysterieuze drug NTZ ontdekt. Bradley Cooper keert terug als Eddie Mora, die een senator is en een mogelijke presidentskandidaat. 

10. Scream: The TV Series

Gebaseerd op Scream

Scream: The TV Series is een productie van MTV en is gebaseerd op de filmreeks Scream van regisseur Wes Craven. Het bekende Ghost-face masker zul je alleen niet terugzien in de serie vanwege rechten.

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.