De zomermaanden zijn bijna voorbij, maar niet getreurd. Zonneschijn is gelukkig geen vereiste voor een bioscoopbezoekje. Deze 10 films uit het herfstseizoen moet je zien.

Article continues after the ad

10. Mother

14 september

Als we een potje azijn gaan zeiken, dan komt Mother! technisch gezien niet uit in de herfst. Toch valt-ie in Amerika onder ‘fall-season’ en dus zetten we ‘m lekker in ons lijstje. Daarnaast: Jennifer Lawrence en Javier Bardem in een horrorfilm die volgens de eerste reacties ‘heel controversieel' is? Yes please!

9. Kingsman: The Golden Circle

21 september

Hoe overtref je een gestoorde spionagethriller met Colin Firth en Taron Egerton als slick gestylede Britse spionnen? Door Channing Tatum, Pedro Pascal en Jeff Bridges te casten als hun Amerikaanse tegenhangers in een nóg gestoordere sequel.

8. Blade Runner 2049

5 oktober

Een scifi-classic in the making. Toen er een sequel werd aangekondigd van Blade Runner waren de meningen verdeeld. Inmiddels is er een berg talent verbonden aan het project, hebben we een paar trailers voorbij zien komen en kunnen we niet anders dan concluderen: dit wordt gewoon heel goed.

7. The Snowman

19 oktober

Michael Fassbender kruipt in de huid van Harry Hole, een detective die een macabere seriemoordenaar achterna gaat, genaamd The Snowman. De trailer kwam vorige maand uit het niets en verbaasde vriend en vijand met een rits diep verontrustende, maar vette beelden.

6. Thor: Ragnarok

26 oktober

De eerste twee Thor-films vielen in de categorie ‘verstand op nul’, maar nummertje drie belooft een humoristisch pareltje te worden. Grootste meevaller? Regisseur Taika Waititi, die eerder al het hilarische Hunt for the Wilderpeople (aanrader!) maakte. 

5. Murder on the Orient Express

9 november

Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley, Willem Dafoe, Penélope Cruz, *adempauze* Marwan Kenzari, Kenneth Branagh, Josh Gad, Judi Dench en Olivia Colmon in een verfilming van het legendarische Agatha Christie-boek? Kom. Maar. Door.

4. Justice League

16 november

Batman v. Superman was niet om over naar huis te schrijven, maar Wonder Woman bleek een welkome verrassing. Wat dat betekent voor Justice League? Het is erop of eronder. We gaan het zien deze herfst!

3. Battle of the Sexes

23 november

Wij zijn altijd in voor een film met Emma Stone. Als je haar dan ook nog eens op laat draven als tennislegende Billie Jean King, kun je ons wegdragen. In Battle of the Sexes maakt ze gehakt van Steve Carell als zwendelaar-slash-tennisser Bobby Riggs.

2. Star Wars: The Last Jedi

13 december

Ongetwijfeld de grootste release uit dit rijtje. Ook The Last Jedi belooft weer een blockbuster van formaat te worden. Iedereen uit het eerste deel (behalve Han Solo; bless his soul) keert weer terug.

1. Jumanji: Welcome to the Jungle

21 december

En zo is het plaatje rond. Op de eerste dag van de winter kunnen we genieten van Jumanji: Welcome to the Jungle. Ook deze titel valt in Amerika gewoon onder het fall-seizoen en dus zijn we voor deze keer coulant naar Dwayne Johnson en consorten. Daarnaast heeft deze Jumanji-sequel al veel te lang op zich laten wachten.