Kaj Gorgels en Nicolette Kluijver

Het Vlaams-Nederlandse LEGO MASTERS ontpopte zich eerder dit jaar tot een groot kijkcijferkanon voor RTL en dan moeten er natuurlijk spin-offs komen. De makers werken aan een kinderversie én we weten welke BN'ers met blokjes gaan bouwen in de 'VIPS'-versie met kerst!

Article continues after the ad

Net als bij de reguliere versie, gaan ook hier koppels elkaar al lego-bouwend te lijf. Het is opnieuw aan Ruben Nicolai om de boel een beetje draaiende te houden, al heeft 'ie tijdens deze kerstspecial geen Vlaamse collega als steun en toeverlaat. Ook Brickmaster Bas is er dit keer niet bij!

Deze BN'ers doen mee

RTL strikte Fien Vermeulen en Fernando Halman, Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels, Heleen van Royen en Bart Meeldijk en Moïse Trustfull en Kaj van der Voort voor deze VIPS-versie. Naast Moïse, Quinty's dochter, doen er trouwens nog meer BN'er-kids mee: Emma Deckers - de dochter van Daphne - vormt een team met Christiaan Bauer, een van Frans Bauers zonen.

Andere Brickmaster en het goede doel

De BN'ers doen niet zomaar mee: tijdens deze avond vragen ze aandacht voor een bijzondere donateursactie van Stichting Het Vergeten Kind voor de bouw van Hotel Heppie Veluwe. Hier kunnen kinderen die in een onveilige thuissituatie zitten "op adem komen en alle positieve aandacht krijgen die ze nodig hebben". Overigens doet Brickmaster Bas - die in Denemarken woont - niet mee. Hij wil meer tijd met zijn familie doorbrengen dit jaar en kan daarom niet aansluiten. Lego-maestro Jonathan neemt zijn taken over!

LEGO MASTERS Kerstspecial is op zaterdag 26 december te zien om 20.00 uur bij RTL 4.