Johan Derksen ziet nog eens kans dat Veronica Inside na de zomer weer terugkeert. Goedschiks of kwaadschiks! De verhoudingen met Wilfred Genee zijn iets verbeterd, en bovendien kan John de Mol Derksen, Genee en René van der Gijp óók gewoon dwingen om de show te maken!

Radio Rijnmond interviewde Johan Derksen over de ‘coronatoestand’ in Drenthe en de kansen van Feyenoord in het nieuwe voetbalseizoen, maar kon de roerige situatie rond Veronica Inside natuurlijk niet negeren. Derksen: “Ik heb hem hier (Wilfred Genee - red.) op bezoek gehad, en de directie is ook al op bezoek geweest. Er is wel enige verbetering in gekomen, maar ik ben nog niet zo ver dat ik zeg: ik ga daar glimlachend weer zitten.”

Derksen zegt nog wel enige bedenkingen te hebben bij Veronica Inside, en wil bovendien nog even met René van der Gijp praten. René komt woensdag terug van zijn huwelijksreis naar Ibiza en dan gaan we nog een keer met z’n drieën zitten. Maar we zijn wel van mening dat Wilfred met zijn houding de kant van de vijand heeft gekozen. Nederland wordt geterroriseerd door extreme groeperingen, en die kijken met een vergrootglas naar ons en buiten dat uit, en uitgerekend Wilfred is met die mensen mee gaan zitten lullen, en dat vinden wij toch wel heel teleurstellend.”

Article continues after the ad

Veronica Inside-rel

Geconfronteerd met de (terechte!) vraag of de Veronica Inside-soap gebruikt wordt om de hype rond het programma te vergroten antwoordt Derksen fel. “Wat je nu uitslaat is onzin. Mensen denken dat we dit acteren, maar als we heibel hebben, dan hebben we heibel. John de Mol heeft tot nu toe niet gereageerd, maar die kan ook zeggen: Jongens, jullie hebben een contract voor twee jaar. Het interesseert me niks of jullie elkaar aardig vinden! Je gaat er maar zitten, anders pleeg je contractbreuk. Hij heeft óók nog wat te zeggen.”

Het zou kunnen dat René van der Gijp zijn voet nog dwars zet (zoals hij laatst zei), maar John de Mol kan de heren van Veronica Inside natuurlijk óók nog een aanbod doen wat ze niet kunnen weigeren.