Johan Derksen, Veronica Inside

Ondanks dat Johan Derksen er eerder nog niet zo’n zin in leek te hebben, lijkt hij inmiddels toch de knoop doorgehakt te hebben: hij schuift ook volgend jaar weer gewoon aan bij Veronica Inside (VI)!

Veronica Inside na zomer terug op tv

Talpa heeft (via NU.nl) laten weten dat men – ondanks alle ophef die vorige week ontstond – toch gewoon door wil gaan met het programma Veronica Inside (VI). En nog belangrijker: dat Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee aanblijven in hun huidige rol als respectievelijk analisten en presentator. En dat is toch best wel bijzonder! Niet enkel omdat Johan eerder dus nog aangaf zijn twijfels te hebben, maar ook omdat Wilfred gisteravond bakken met kritiek over zich heen kreeg.

"Alsof ik Johan aan het roosteren was"

In de meest recente radio-uitzending van Veronica Inside reageerde Wilfred op de 'racisme-uitzending' van VI. Vlak voor de uitzending liep het volledig uit de hand tussen hem en het team. Johan wilde namelijk niet in die setting ten tonele verschijnen: “Er was een grote spanning.” Wilfred geeft ook aan dat hij van tevoren al wist dat hij het nooit goed zou kunnen doen. En wellicht is hij in zijn “fanatisme” wat te ver gegaan: “Het leek alsof ik Johan aan het roosteren was, terwijl dat niet zo is. Het was ook mijn fout, ik ben er ook onderdeel van geweest. ”

Article continues after the ad

Johan en Wilfred in "emotioneel" gesprek

Gelukkig hebben Johan en Wilfred de lucht inmiddels geklaard via een “emotioneel” telefoongesprek. Na de vakantie keert VI dus gewoon weer terug op Talpa: “We zijn een team”, aldus Wilfred. We zijn in ieder geval benieuwd of de heren dan die bizarre kijkcijfers vast kunnen houden!