René van der Gijp

Vanavond zitten Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp voor het eerst weer samen aan de Veronica Inside-tafel na een zomer vol ruzie, sneren en verwijten. Volgens cabaretier Martijn Koning hebben Gijp en Derksen nu 'macht' over Wilfred Genee.

Article continues after the ad

Dat vertelt hij in gesprek met het AD, dat bekende kijkers van de voetbalshow aan de tand voelde over vanavond. Martijn denkt dat de manier waarop de twee analisten zich tot Genee verhouden volledig anders is na de fitties over de racisme-thema-uitzending van een tijdje terug. Ook al heeft Johan al gezegd dat er wat hem betreft weinig verandert. En de vrouw van René van der Gijp kwam eerder al een beetje voor Wilfred op. Het is dus nog maar afwachten of de heren deze 'macht' ook echt gaan 'gebruiken'.

Niet meer hetzelfde?

"Ik denk wel dat er iets veranderd is. René van der Gijp en Johan Derksen zullen zich anders gaan gedragen naar Wilfred Genee toe", voorspelt Martijn. Hij denkt dat het allemaal wat zakelijker gaat zijn. "Of op een andere manier grappig."

Macht van Gijp en Derksen

De verhoudingen liggen nu heel anders, stelt Martijn, die beweert dat René van der Gijp en Johan Derksen samen een hele andere positie hebben na alle heisa. "Ze hebben meer macht over Wilfred. Zijn positie is veranderd", aldus Martijn. "Ze hebben nu een grotere stok om mee te slaan dan alleen zijn haar en dat hij een gluiperd is. Ze hebben ook het gegeven dat hij - als het er echt op aankomt - iedereen laat vallen en voor zichzelf gaat." Het hele AD-stuk over de VI-terugkeer kun je hier lezen.

Martijn Koning op de Nederlandse première van Star Wars: The Rise of SkywalkerMartijn Koning


Veronica Inside is vanavond om 20:30 uur te zien op Veronica.