John de Mol kondigde eerder aan dat ontslagen onvermijdelijk zijn nu ook Talpa de klappen van de coronacrisis moet opvangen. Veronica Inside's Johan Derksen en Wilfred Genee zij in ieder geval bereid om in te springen als dat medewerkers zou kunnen beschermen!

Article continues after the ad

"Ik moet eerlijk zeggen, en ik loop op de feiten vooruit, maar Wilfred is bij me geweest en we hebben gepraat over die brief van De Mol", kondigt Derksen aan in gesprek met presentatrice Hélène Hendriks, die kreeg een rondleiding in zijn indrukwekkende man cave.


Salarissen betalen

Volgens Derksen lopen medewerkers gevaar omdat De Mol in tijden van corona minder reclame inkomsten binnenharkt. "Er worden toch wel wat ontslagen bij Talpa verwacht." Mocht het zover komen, willen Derksen en Genee wel bijspringen. "Het is nog niet gebeurd, maar Wilfred heeft contact met me opgenomen en die zegt: ‘Moeten wij niet die salarissen gaan betalen?’ Ik heb gezegd: ‘Als de nood aan de man komt, betalen wij de salarissen, zodat die mensen niet ontslagen worden.’"

Hoeveel verdienen de heren?

Volgens mediablog Mediacourant slepen Derksen, Genee en René van der Gijp samen jaarlijks 1,7 miljoen euro binnen. Genee zou 700.000 euro verdienen en de twee analisten ieder een half miljoen. Het is voor hun eigen Veronica Inside-medewerkers - we gaan er voor het gemak vanuit dat ze die bedoelen - natuurlijk erg fijn om te weten dat er iemand is die voor ze opkomt! 

Veronica Inside is elke maandag en vrijdag om 20:30 uur te zien op Veronica.