Spoorloos presentator Derk Bolt heeft in recordtempo een boek geschreven over zijn ontvoering. Daarin zegt hij terug te willen naar de Colombiaanse jungle waar hij en zijn cameraman Eugenio Follender werden ontvoerd.

Article continues after the ad

Reünie?

De guerrilla en het leger hebben volgens hem inmiddels afspraken gemaakt om elkaar met rust te laten. "Dus binnenkort kan het, denk ik. Doen? Wie weet.'' Hij merkt er wel bij op dat hij dat dan misschien beter niet aan zijn familie kan vertellen. Of Bolt een eventuele reünie met zijn ontvoerders ook gaat filmen is niet bekend.

Vijf gebroken ribben

In het boek, wat Ontvoerd heet, doet de presentator het complete verhaal van het hachelijke avontuur in Colombia uit de doeken. Hij en Follender werden in juni ontvoerd toen ze in het land waren voor opnames van Spoorloos. Terug in Nederland blijkt dat Bolt tijdens de gevaarlijke jungletocht vijf gebroken ribben heeft opgelopen.

Ademloos

De twee maakten zich zorgen of ze het wel gingen overleven. Dat ze gedood zouden worden was volgens de strijders onwaarschijnlijk. Wel moest er worden vastgesteld wie ze waren. "Luister, jullie gaan een avontuur beleven'', zei de commandant. "Een avontuur dat je je hele leven niet meer zult vergeten. Vanaf nu heb je op elke verjaardag of elk feestje wel een verhaal te vertellen waar iedereen ademloos naar zal luisteren.” Nou, daar is geen woord van gelogen.