Ze stonden al met één hooggehakte voet op de set, maar dat maakt blijkbaar niet veel uit. Er komt toch geen nieuwe Sex and The City-film.

Article continues after the ad

Alles en (bijna) iedereen was er klaar voor. Er lag een goedgekeurd verhaal, een dito script en de opnamedagen waren allemaal al ingepland. Voor deze herfst! En toch is daar ineens toch nog slecht nieuws: de nieuwe Sex and The City-film is van de baan.

'Het is voorbij'

Sarah Jessica Parker heeft inmiddels bevestigd dat het project definitief is afgeblazen. “Het is voorbij, we doen het niet”, aldus Parker.

En het was beslist niet haar keuze. “We hadden dit prachtige, grappige, hartverscheurende, vrolijke en herkenbare script. Ik ben niet alleen teleurgesteld dat we dat verhaal niet kunnen vertellen en die ervaring niet kunnen beleven, maar nog meer ben ik teleurgesteld voor het publiek, dat zo uitdrukkelijk om nog een film gevraagd heeft”, vervolgt Parker, die hoofdpersonage Carrie Bradshaw gestalte geeft.

Hoge eisen

Voor mensen die hier graag Kim Cattrall de schuld van willen geven, dat kan. Dat doen er meer en wel om deze reden: op het laatste moment zou de blonde zestiger (61) nog met dermate hoge eisen op de proppen zijn gekomen dat Warner Bros geen andere optie had dan het hele project van tafel vegen. Gezegd wordt dat Cattrall bijvoorbeeld eiste dat de producent ook andere films die ze had ontwikkeld zou maken.

Kim alias Samantha Jones houdt er zelf echter een andere versie op na. “Lekker wakker worden met dit gezeik. De enige ‘eis’ die ik had was dat ik geen derde film wilde maken.. en dat was al in 2016.” Wat dan wel de reden is voor het cancelen van de film, zegt ze niet.

Troost ahead!

Gelukkig is er altijd nog het oude materiaal om op te teren. Voor de broodnodige troost; hier een selectie hoogtepunten.