Dennis Weening stopt als presentator van Expeditie Robinson! In de wandelgangen ging al langer het gerucht dat de presentator na het huidige seizoen plaats zou maken voor iemand anders.

In RTL Boulevard ging de kogel vandaag dan toch door de kerk. RTL vertelde dat ‘Weening op het moment bezig is met het op poten zetten van zijn eigen bedrijf.’ En: ‘dat dit in de toekomst niet te combineren is met zijn werkzaamheden voor RTL.’ Het lijkt er dus op dat Weening RTL helemaal verlaat.

Maar wie (is de mol)?

Gisteren werd er al een relletje geboren in de Coen & Sander Show op Radio 538. Tijdens de uitzending vroeg Coen Swijnenberg Weening op de man af of hij vervangen zou worden door RTL’s nieuwe aanwinst: Art Rooijakkers. De oud-presentator van Wie Is De Mol? zou vast hebben laten leggen dat híj Expeditie Robinson mocht presenteren.

Article continues after the ad

Weening zei het gerucht gehoord te hebben, maar wist niet waar het vandaan kwam. De presentator zei graag door te gaan met Expeditie Robinson, en noemde een (toen nog) hypothetisch afscheid ‘heel erg kut’.

RTL bespreekt momenteel de mogelijke opvolging van Dennis Weening in Expeditie Robinson. Volgens de zender is Rooijakkers één van de gegadigden.

Foto: RTL/Martijn van Gelder