De Dansmarathon

Bloedneuzen, allergische enkelbanden, dertig uur dansen op een gebroken teen. De Dansmarathon is nog steeds in volle gang. Er zijn op het moment van schrijven nog 27 koppels in de race. Vooral de nacht en de ochtend waren zwaar. Presentator Dennis Weening omschrijft het als een slagveld.

De één wordt afgevoerd in een rolstoel om haar enkelband een allergische reactie heeft, een ander roept semi-trots dat hij al 30 uur op een gebroken teen danst en dan is er nog Senne, de constant huilende jongeman met de rode polo. Het begint steeds minder dans en steeds meer een marathon te worden, maar gelukkig zijn er artiesten als John de Bever en de 3J’s om de dansers kracht te geven.

Article continues after the ad

Niet meer liggen

Het moeilijkste stuk komt nog, want de laatste loodjes wegen het zwaarst. Net als de oogleden, want na 16:00 uur mag er niet meer worden geslapen. Alleen plas- en eetpauzes zijn nog toegestaan, naast uiteraard bezoekjes aan de EHBO. Die zijn er ook hoor! Sommige mensen hebben zoveel blaren op hun voeten, dat ze amper nog kunnen lopen. Waarschijnlijk voelt het voor velen inmiddels wel als een soort Squid Game.

Elvis-look-a-like Toon

Eén van de grote favorieten zijn het setje Maria en Toon. Toon, die er met zijn zwarte kuifkapsel meer uitziet als Elvis, staat samen met zijn vrouw in zelfgemaakte kleding te swingen op alle soorten muziek die voorbij komen. Ze zijn met 63 en 60 jaar ook het oudste koppel dat de voetjes nog van de vloer weet te krijgen. Al meer dan veertig uur.

Tango'en voor een ton

De komende paar uur gaat het niet alleen meer om het lichaam dat het vol moet houden, psychisch moeten de 27 koppels zich ook sterk weten te houden in die laatste uren. De Dansmarathon duurt tot 22:00 uur en van de duo's die overblijven, wint er maar één 100.000 euro. Zijn er meerdere koppels over (en daar lijkt er nu wel op), dan wint het paar dat de minste minuten aan pauze heeft geschreven.

 

Nieuwsgierig naar de ontknoping? Het dansfeest stopt om 22:00 uur. De Dansmarathon is de hele dag te zien op SBS6.

 

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.