Dennis Weening De Slimste Mens

Oud-Expeditie Robinson-presentator Dennis Weening was gisteren te gast in De Slimste Mens. Zijn optreden ging… niet helemaal zoals gehoopt. Kijkers leefden enorm mee met Weening die een fikse black-out kreeg tijdens de quiz.

Weening gaf van tevoren al aan een beetje op te zien tegen zijn deelname. De presentator heeft ADHD en vroeg zich af of hij de hele uitzending in de stoel kon blijven zitten. “Dat is wel een dingetje waar ik een beetje tegen opkijk. Maar het komt vast helemaal goed.” Dat kwam het absoluut niet!

Dennis Weening is niet De Slimste Mens

Weening vloog er in zijn eerste aflevering al uit, maar toch hield hij niet echt een slecht gevoel over aan zijn deelname. “Ik ga niet af, maar het is wel jammer dat ik niet doorgegaan ben, natuurlijk. Zij zijn gewoon heel goed en heel slim, en het is De Slimste Mens!”

Article continues after the ad

Op Instagram liet Weening zien dat hij de uitzending keek met zijn moeder en die had wijs advies. “Laat los, Dennis, De Slimste Mens! Wat kan jou het nou helemaal bouten wat ze van je zeggen?”

Het was dus behoorlijk teleurstellend voor Dennis Weening, maar zoals sommige kijkers al meldden: het was niet zo erg als Pete Philly, ook wel bekend als de slechtste deelnemer ooit. De spelshow is keihard, zo ondervond ook kandidate Nejifi Ramirez die dacht dat de politieke partij D66 werd opgericht in 1948.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De Slimste Mens

De Slimste Mens kende gisteren nóg een opvallend moment. Jurylid Maarten van Rossem moest helemaal niets hebben van de Songfestivalwinnaars Maneskin. Van Rossem noemde de zanger van de band Damiano David “de kleinzoon van Mussolini”, maar niemand wist waar dit vandaan kwam!

Inmiddels is duidelijk dat Bert Visscher en Bram Douwes hoogstwaarschijnlijk in de finale van De Slimste Mens te zien zijn. Je ziet de quiz elke werkdag rond 20:40 uur op NPO2.