Dennis Storm

Voormalig BNN-presentator Dennis Storm leeft nu een minimalistisch leven op Bali en zet zich onder meer in tegen overconsumptie. Hij kijkt "met spijt" terug op zijn vele vliegreizen voor 3 Op Reis.

Article continues after the ad

Dat geeft hij aan in gesprek met De Volkskrant. Dennis - die een leven zónder tv heerlijk vindt - bracht onlangs zijn nieuwe boek Als gezond verstand koning was - over de schoonheid van een groene revolutie uit, een verhaal over duurzaamheid en minimalisme. Het viel de interviewster op dat hier niets in stond over zijn tijd bij 3 Op Reis. Hoe zit dat?

Vliegreizen

Ze vraagt zich dan ook af hoe Dennis terugkijkt op die periode vol wereldreizen met het vliegtuig. "Met spijt natuurlijk. Absoluut", geeft hij direct toe. "Met de kennis die ik nu heb, zou ik nooit meer zoveel vliegen."

Goedmaken

"Misschien dat ik het daarom nu zo allejezushard probeer goed te maken", zegt hij verwijzend naar zijn huidige minimalistische leefstijl. "En ja, omdat we op Bali wonen moet ik één keer per jaar heen en weer. Maar ook daar baal ik ontzettend van. Aan het verleden kan ik niks meer doen." Volgens Dennis is het juist goed dat hij daar nu eerlijk op terugkijkt. "Wat in ieder geval níét zou helpen, is zeggen: oké, ooit ben ik de hele wereld rondgevlogen, dus nu interesseert het me allemaal geen reet meer."