Het einde van het nu al legendarische seizoen Temptation Island is in zicht, dus moeten we binnenkort massaal aan het grote afkicken geloven. Gelukkig kunnen we waarschijnlijk nog een behoorlijke tijd nagenieten met de roddels en achterklap die in de media gaan verschijnen. Dat begint deze week al met een interview met Deborah in het Vlaamse blad Dag Allemaal.

More content below the advertising

Spijt

Zo vertelt Deborah dat hij helemaal niet zo gek op Cherish was als het leek, sterker nog: hij wilde Deborah na de gebeurtenissen op Temptation Island alweer terug. "Kort na Temptation stuurde hij me een sms. Hij zei dat hij spijt had en mij terugwilde", aldus Deborah in het blad. Maar daar moest Deb helemaal níets van weten. "Die jongen is compleet verleden tijd voor mij", zegt ze.

Verleden tijd

Op de vraag of de twee nog contact met elkaar hebben kan Deborah dan ook duidelijk zijn: "Die jongen is compleet verleden tijd voor mij. Weet je, tijdens de vlucht van Thailand naar huis heb ik een grote schoonmaak gehouden in m’n sociale media. Alle foto’s van ons samen heb ik zonder pardon gewist, zodat ik thuis met een schone lei kon herbeginnen. Dat luchtte echt op." Over de verstuurde sms door Tim zegt ze: "Als hij me ziet als tweede keus of als een soort veilige haven waar hij naar terug kan keren als hij zin heeft, dan heeft hij pech. Want ik weet nu maar al te goed wat ik zelf waard ben.”

Alles weg

Overigens klapt Deborah in het interview met Dag Allemaal ook uit de school over haar leven met Tim vóór Temptation Island. "Drie maanden voor de start van het programma besloten we er een punt achter te zetten. We zegden zelfs onze flat op en gingen allebei weer thuis wonen." Pas vlak voor de start van het programma was het weer enigszins gelijmd. "Toen we op het vliegtuig richting Thailand stapten, was het weer aan, maar we woonden niet meer samen." Dat was ook eigenlijk wel logisch, want Tim heeft Deborah volgens haar ook een Yolanthe-achtige streek geleverd. "Op een dag kwam ik thuis van m’n werk en was alles weg: de koelkast, onze wasmachine, onze hond die ik van Tim cadeau kreeg... Het enige wat Tim had laten staan was een grote zetel, die ik nadien nog heb moeten verkopen ook."

Huilmomentje

Gelukkig is er ook nog een klein positief puntje te ontdekken in het interview. Zo kan Deborah de gebeurtenissen dankzij de uitzendingen van Temptation Island eindelijk een plekje geven. "Temptation Island is mijn wekelijks huilmomentje met mijn beste vriendin. Eerst gaan we friet eten, daarna slaan we drank in en ploffen we ons in de zetel. Maar ja, mezelf zo zien breken op de buis is best heftig. Maar dankzij de steun van m’n vriendinnen kom ik er week na week sterker uit."

More content below the advertising

Regisseur Bryan Singer mag dan wel geweldige films gemaakt hebben, er komen steeds meer verhalen naar boven dat hij als persoon verre van geweldig is. Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat de man achter topfilms als The Usual Suspects, Valkyrie, Bohemian Rhapsody én meerdere van de X-Men films zich schuldig gemaakt zou hebben aan misbruik van tienerjongens. Het Amerikaanse blad The Atlantic heeft deze week een doortimmerd stuk gepubliceerd waarin vier slachtoffers van de regisseur gedetailleerd beschrijven wat hij met hen gedaan heeft. De producent van zijn nieuwste film staat echter achter zijn regisseur.

More content below the advertising

 

Gedetailleerd beschuldigend stuk

Onlangs werd bekend dat Singer zich mag wagen aan een nieuwe reboot van de jaren tachtig-actiefilm Red Sonja. Deze film met Brigitte Nielsen in de titelrol en Arnold Schwarzenegger als publiekstrekker was in 1985 gemaakt om in te haken op het succes van Arnie's Conan The Barbarian-films. Toen het gedetailleerde stuk van The Atlantic deze week verscheen was het wachten op het ontslag van de regisseur, maar het tegendeel blijkt het geval: Singer beschuldigt de journalisten ervan hem zwart te maken, en producent Avi Lerner neemt het op voor zijn regisseur.

 

“Nepnieuws”

“Ik ga gewoon door met de voorbereidingen voor Red Sonja en Bryan Singer is gewoon nog aan de film verbonden. De $800 miljoen die Bohemian Rhapsody heeft opgebracht is het bewijs van zijn geweldige visie. Ik herken het verschil tussen nepnieuws en werkelijkheid, en ik sta achter mijn beslissing. In Amerika zijn mensen onschuldig totdat het tegendeel bewezen is”, aldus de producent.

Onhandelbaar tijdens opnames

Op zich zou Lerner er goed aan doen het stuk van The Atlantic toch even te lezen, niet alleen vanwege de aantijgingen van misbruik, maar ook omdat nogmaals uit de doeken wordt gedaan waarom Singer door 20th Century Fox ontslagen werd als regisseur nadat  de film al grotendeels was opgenomen. Naar verluidt viel met de filmmaker werkelijk geen land te bezeilen tijdens de opnames, als hij al kwam opdagen. En dan zou hij ook nog continu knallende ruzie hebben gehad met hoofdrolspeler Freddie Mercury. Malek gaf gisteren nog aan dat hij niets wist van de geruchten over Singer.

Eerdere reboot geschrapt

Toch moeten we nog maar zien of deze Red Sonja-reboot er echt gaat komen. In 2009 probeerden Robert Rodriguez en zijn toenmalige geliefde Rose McGowan het ook al, maar nadat de Conan-reboot uit 2011 met Aquaman himself Jason Momoa flopte, werden deze plannen geschrapt. Gelukkig hebben we de promotiefoto's nog.

 

Radio 2-dj's Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn in de ochtend van vrijdag 25 januari een petitie gestart om Loeki de Leeuw terug op de televisie te krijgen. De vrolijke leeuw dook vroeger op de NPO-kanalen op in geinige filmpjes tussen de STER-reclameblokken door. Daarmee zorgde Loeki er eigenhandig voor dat reclame weer leuk werd. Sinds 2004 is de onhandige en immer verbaasde leeuw niet meer te zien. Daar moet dus verandering in komen.

More content below the advertising

 

10.000 handtekeningen

De dj's van het ochtendprogramma Jan-Willem Start Op zijn ervan overtuigd dat Loeki "nog altijd onverminderd populair is onder de Nederlandse bevolking". Zij hopen meer dan 10.000 handtekeningen te verzamelen. De STER liet in de uitzending weten dat ze niks garanderen, maar dat er in elk geval over gepraat zal worden als de dj's hun beoogde aantal handtekeningen weten te verzamelen. Op moment van schrijven gaat het helaas nog niet zo hard; drie uur na de lancering was de petitie pas dertienhonderd keer ondertekend.

 

Frekkel de Hond wint Loeki de Leeuw-award

Loeki de Leeuw was van 1972 tot en met 2004 te zien op de Nederlandse tv. Alle filmpjes werden met de hand gemaakt dus de STER zou puur vanwege de kosten niet al te happig zijn om Loeki terug te laten keren. Natuurlijk is de populaire Leeuw ook de naamgever voor de Gouden Loeki, de Award voor beste reclame van het jaar. Die werd gisteren nog gewonnen door het hartverwarmende hondje Frekkel.