Bij Google kijken ze niet op een dollar meer of minder. En dus kan het zomaar gebeuren dat ruim een halve eeuw aan filmgeschiedenis voorbijkomt in hun nieuwste reclamespotje!

Duizelingwekkend

Eind vorig jaar scoorde Google al een hit met een losse remake van Home Alone, met in de hoofdrol niemand minder dan de enige echte Macaulay Culkin. De teller voor dit reclamespotje voor Google Home staat inmiddels al bijna op een duizelingwekkende veertig miljoen views. Dat succes is natuurlijk moeilijk te herhalen. Maar de internetgigant doet een aardige poging met hun nieuwste promovideo, met de veelzeggende titel #HeyGoogle, Let's Go to the Movies!

Article continues after the ad

 

Huurling

Ondersteund door de rockklassieker ‘Blitzkrieg Pop’ van The Ramones, trekt ruim een halve eeuw filmgeschiedenis aan de kijker voorbij: van de sciencefictionklassieker als 2001: A Space Odyssey tot de comedykraker The Hangover. Ook de bijdehante huurling Deadpool en seriemoordenaar Ghostface uit de Scream-reeks hebben een gastoptreden. Het verschil: deze keer beschikken onze helden over de technologie van Google. En dan hadden onze favoriete films er toch heel anders uitgezien…