Disney is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor Pirates of the Caribbean 6. Maar in de aanloop naar het nieuwste hoofdstuk gooit de studio flink het roer om!

Buiten de boot

Deze zomer onthulden we al dat er een zesde Pirates of the Caribbean-film in de maak is. Een enorme verrassing was dat ook weer niet, gezien het laatste deel bijna 800 miljoen dollar in het laatje bracht. Toch lijkt Disney met het volgende hoofdstuk in de reeks een andere koers te varen. Volgens Deadline betreft het hier namelijk een reboot van de serie. En daarbij zou Johnny Depp zomaar eens buiten de boot kunnen vallen!

 

Rechtszaken

De acteur, die al sinds 2003 de rol van de excentrieke kapitein Jack Sparrow speelt, is de laatste tijd steeds vaker het middelpunt van rechtszaken, beschuldigingen van huiselijk geweld en andere onfrisse zaken. Gezien Disney weinig geduld heeft voor dergelijke publiciteit (zie ook de clusterfuck rondom James Gunn), is het niet ondenkbaar dat Depp het schip moet ruimen.

Article continues after the ad

Bij een nieuwe koers hoort ook een nieuw schrijversteam. Rhett Reese en Paul Wernick zijn door Disney benaderd om het scenario voor hun rekening te nemen. Dit duo tekende eerder voor de twee Deadpool-films en de horrorkomedie Zombieland.