Ryan Reynolds bewijst weer eens over feilloos marketing-gevoel te beschikken. De acteur heeft niemand minder dan Celine Dion zover gekregen Deadpool een rol te geven in haar nieuwe videoclip.

Article continues after the ad

Ashes

Het nummer heet 'Ashes' en heeft een hoog Dion-gehalte. Lees: grote coupletten, grotere refreinen en vakkundige uithalen. Gooi daar wat episch camerawerk tegenaan, een gigantisch podium en een sensueel dansende Deadpool en je hebt een bizarre marketing stunt. Het verhaal achter deze bedenkelijke productie? Het is ons een raadsel.

Stunts

Het pr-team van Deadpool staat erom bekend vaker dit soort stunts uit te halen. Zo kon je gratis Deadpool-tattoo’s laten zetten, was The Merc with a Mouth te zien als afro-schilder Bob Ross, gaf ‘ie z’n roze pak weg en verstoorde hij Hugh Jackman’s verjaardagswens. 

Deadpool 2

In Deadpool 2 komt mens-machine Cable vanuit de toekomst naar het heden om het jochie Russel een kopje kleiner te maken. Waarom? Dat blijft vooralsnog giswerk. Het is in ieder geval aan onze grofgebekte antiheld en zijn superheldencollectief ‘X-Force’ om het kind te redden. 

Naast Ryan Reynolds als Deadpool en Josh Brolin als Cable, zien we Zazie Beetz als fan-favoriet Domino en speelt Terry Crews (Nine Nine!) het gespierde X-Force-lid Bedlam. T.J. Miller, Morena Baccarin en Leslie Uggams keren weer terug als Weasel, Vanessa en Blind Al, respectievelijk.