Ook al zijn videotheken op sterven na dood, na de reacties op ons recente artikel over dingen die we missen uit het VHS-tijdperk weten we dat de herinneringen aan “die goeie ouwe tijd” bij velen van jullie nog springlevend zijn. Lezers met het hart voor nostalgie op de juiste plaats zullen dan ook vast blij worden van het nieuws dat er deze week een nieuwe videotheek werd geopend in Londen, door niemand minder dan Deadpool nog wel. Het enige addertje onder het gras: de enige film die ze er verhuren is - hoe kan het ook anders - Deadpool 2!

Article continues after the ad

Alweer een briljante stunt

Rond de tijd van de bioscooprelease van Deadpool 2 verraste het marketingteam achter deze film ons met de ene briljante stunt na de andere. En nu de film uit is op DVD en BluRay gaan ze gewoon nog even door: in Londen opende vandaag en gisteren een speciale pop up-videotheek de deuren, waar alleen Deadpool 2 te “huren” viel. De hele winkel stond vol met lege VHS-hoezen van de hitfilm. Deze pop up-store was ook nog ingericht als een filiaal van Blockbuster, jarenlang de grootste videotheken-keten in Amerika en het Verenigd Koninkrijk.

Gratis exemplaren

Om het nog mooier te maken kregen alle bezoekers die nog hun oude Blockbuster-lidmaatschapspasje konden laten zien een gratis exemplaar van Deadpool 2. Althans, ze kregen zo’n lege VHS-hoes mee naar huis met daarin een downloadcode. Iedereen die geen pasje kon laten zien mocht het personeel proberen te overtuigen van hun superkrachten (net zoals de aspirant X-Force leden dat in de film deden tijdens hun audities) om een gratis exemplaar te bemachtigen. In totaal werden er 1989 exemplaren uitgedeeld, ter referentie naar de oude Blockbuster-videotheek die in 1989 in Londen opende.

Babybeentjes

Bezoekers konden zelfs foto's van zichzelf maken met babybeentjes, net als in de meest hilarische scène van de film. Dit willen we ook in Amsterdam! Kan Videoland niet even een Deadpool pop up-store openen ofzo?