Deadpool-fans opgelet! De ‘merc with a mouth’ krijgt in 2018 op de Amerikaanse zender FXX een animatieserie voor volwassenen. Dit meldt Variety.

Article continues after the ad

100% Deadpool

Acteur, komiek en schrijver Donald Glover gaat samen met zijn broer de serie produceren en schrijven. FXX heeft tien afleveringen besteld bij het duo. Er is nog niet veel bekend, behalve dat het gaat om ‘adult-animation’. Wat dit concreet betekent? Je krijgt Deadpool zoals je hem gewend bent: grof, gewelddadig, maar vooral ontzettend grappig. 

FX, het moederbedrijf van FXX, heeft al een verdienstelijk CV wat betreft animatie en superhelden. Zo is de zender verantwoordelijk voor de animatieserie Archer en de Marvel-serie Legion. 

Ryan Reynolds

Het is nog even de vraag of Deadpool-acteur Ryan Reynolds zijn stem gaat verlenen aan het project. Wij hopen stiekem van wel. Een andere acteur als Deadpool is bijna niet voor te stellen. Toch is de kans aanwezig dat voor deze serie iemand anders wordt gestrikt. In de tussentijd check je hieronder nog een keer de trailer van de Deadpool-film!

Donald Glover

Donald Glover heeft al eerder voor FX televisie gemaakt. Zo schreef en produceerde hij de serie Atlanta over twee neven die hun weg proberen te vinden in de rapscene van Atlanta. De comedy werd door critici bijzonder goed ontvangen: The New York Times riep de serie zelfs uit tot de beste van 2016. Bekijk de trailer hieronder.

Glover is trouwens groot fan van superhelden en zal ook te zien zijn in de nieuwe Spider-Man-film, Spider Man: Homecoming.