Avengers: Infinity War heeft dit weekend vriend en vijand verrast door een monsterlijk openingsweekend neer te zetten. De teller staat inmiddels op zo’n 520 miljoen dollar wereldwijd. Een record. Ryan Reynolds, alias Deadpool, feliciteerde het supercollectief op gepast manier.

Article continues after the ad

Afwijzingsbrief

De grapjas deelde een brief waarin Tony Stark terugkwam op Deadpools verzoek om zich aan te sluiten bij de Avengers. “Nee. Zeker niet. Ga Professor X maar lastigvallen. Nee. Met vriendelijke groeten, Tony Stark”, aldus de brief.

Het is niet de eerste keer dat Deadpool brutaal knipoogt naar het Marvel Cinematic Universe. In de nieuwste trailer noemde The Merc with a Mouth antiheld Cable bijvoorbeeld al eens Thanos: een verwijzing naar het feit dat Josh Brolin beide rollen voor zijn rekening neemt.

Avengers: Infinity War

In Avengers: Infinity War komen nagenoeg alle helden uit het zogeheten MCU samen om het op te nemen tegen de pimpelpaarse superbaddie Thanos. Hij wil doormiddel van de legendarische Infinity Stones de balans in het universum herstellen. 

Ook in Nederland doet Infinity War het goed: de film was goed voor maar liefst 226.000 bezoekers in het eerste weekend. Het beste openingsweekend van dit jaar.