In de aanloop naar Deadpool 2 maakt Ryan Reynolds er op twitter een sport van om als Deadpool de spot te drijven met de Avengers. Na de succesvolle start van Avengers: Infinity War “feliciteerde” Wade Wilson het team al met een afwijzingsbrief door Tony Stark zelf.Nu heeft de superantiheld ook een grap uitgehaald met de social media-campagne waarin gevraagd wordt niet het einde van Infinity War te verklappen.

Article continues after the ad

#WadeWilsonDemandsYourSister

Die campagne begon met bovenstaande tweet van Marvel-producent Kevin Feige.Hierna werd vervolgens de hashtag #Thanosdemandsyoursilence gelanceerd. Deadpool kwam gisteren met zijn geheel eigen variant op deze campagne, en ook met een geheel eigen hashtag: #WadeWilsonDemandsYourSisterSorryStupidAutoCorrectSilence.

Hele Dikke Middelvinger

Deze actie van Deadpool heeft de regisseurs van Avengers: Infinity War zowaar weten te verleiden om voor het eerst ooit iets op twitter te plaatsen. De gebroeders Anthony en Joe Russo hebben wel een twitter-account wat al meer dan 140 duizend volgers heeft, maar tot nu toe hadden ze nog nooit iets op twitter gezet. Nu hebben ze echter geheel in de stijl van Deadpools humor een antwoord verstuurd op de grap van Reynolds. Te zien is de Infinity Gauntlet van Thanos die een hele dikke middelvinger maakt, met als enig begeleidend commentaar: “Boom!”

De campagne rondom de Deadpool-sequel blijft maar doordraaien met de mafste acties. Het bezoekje bij David Beckham is misschien wel een voorlopig hoogtepunt. Op 17 mei wordt het wachten beloond als Deadpool 2 de bioscopen in knalt.