Deadpool 3

Hoera! Marvel-hoofd Kevin Feige heeft bevestigd dat Deadpool 3 zich toch in het MCU zal afspelen! Bijzonder genoeg mag de franchise daarbij zijn 16+-sticker behouden.

Wat wil Disney met Deadpool?

Toen Disney een poos geleden 20th Century Fox opkocht, was de toekomst van de Deadpool-franchise plots onzeker… Wat zou het wholesome Disney doen met die grofgebekte ‘superheld’? Natuurlijk wisten we wel dat men zo’n geliefd personage echt niet meteen in de prullenbak zou gooien. De grote vraag was of men Deadpool toe zou voegen aan het Marvel Cinematic Universe (MCU). En zo ja, op welke manier?

Grofgebekte superheld in het Marvel-universum

Kevin Feige (hoofd van Marvel Studios en operationeel directeur bij The Walt Disney Company) komt vandaag (via Collider) eindelijk met groot nieuws over de toekomst van Deadpool. Hij laat weten dat Deadpool 3 zich (zoals gehoopt en gedacht) af zal spelen in het MCU, zónder daarbij zijn volwassen karakter te verliezen! Met andere woorden: de film blijft net als zijn voorgangers bedoeld voor 16 jaar en ouder. Feige bevestigde daarbij ook dat Lizzie en Wendy Molyneux (Bob’s Burgers) op dit moment werken aan het script voor de derde Deadpool-film.

Article continues after the ad

Filmen Deadpool 3 in 2022 van start

Jammer genoeg kan er volgens Feige pas (op zijn vroegst) in 2022 begonnen worden met filmen van Deadpool 3. Wij sluiten echter niet uit dat we de superheld eerder nog wel terugzien met een klein rolletje in een van de andere films en series die Marvel en Disney op stapel hebben staan!