Dead To Me op Netflix

Precies een week geleden dropte Netflix seizoen 2 van de inktzwarte dramedy Dead To Me (check hier onze recensie). De show, met geniale hoofdrollen voor Christina Applegate en Linda Cardellini, zou eigenlijk héél anders die tweede reeks afsluiten. En dit is hoe!

Article continues after the ad

Let op: spoilers voor Dead To Me seizoen 2 volgen!

Ook in deze tweede reeks kunnen Jen en Judy eigenlijk niet met, maar zeker niet zonder elkaar. Chaos volgt hen overal, met dood en verderf als gevolg. Gedurende het seizoen zien we hoe Jen uiteindelijk haar schuldgevoelens na de moord op Steve Wood (James Marsden) niet meer kan wegdrinken. Ze moet opbiechten, maar detective Perez voelt medelijden en besluit om weg te kijken. Eind goed, al goed? Nou - néé, natuurlijk niet!

Cliffhanger

Zoals je zag zorgde Ben Wood in dronken toestand voor een aanrijding. Hij knalde in volle vaart tegen de auto van Jen en Judy. Maar deze slotseconden van seizoen 2 hadden eigenlijk nog veel dramatischer kunnen uitpakken. Schrijfster en bedenker Liz Feldman verklapt aan TVLine namelijk het volgende. "Het was zo geschreven dat we niet zouden weten of ze het zou overleven", zegt Liz, en daarmee bedoelt ze Jen. 

Leeft Jen?

In de versie die wij te zien kregen, wijst Judy Jen erop dat ze zojuist een auto-ongeluk meemaakten. "Oh, shit", is de toepasselijke reactie van Jen. Oorspronkelijk zou ze dus muisstil blijven waarmee we zouden achterblijven met een gigantische 'leeft ze nog?!'-cliffhanger. "We hebben een versie waarin Jen niet bijkomt en die voelt heel erg dramatisch, maar ook heel erg duister." Gelukkig kozen de makers een andere route. Want na alle ellende waar Jen en Judy mee moesten dealen, hadden we die wel nodig. "Ik ben heel blij dat we dat hebben toegevoegd, want het geeft een voldaan gevoel. En ik vind het beter om met humor te eindigen." Amen!