De klassieke kennisquiz De Zwakste Schakel keert terug! Helaas is ‘opperbitch’ Chazia Mourali niet van de partij...

Het is alweer bijna 15 jaar geleden dat heel Nederland zich groen en geel ergerde aan De Zwakste Schakel. De legendarische presentatrice Chazia Mourali bezorgde iedere kandidaat een rotavond door lullige opmerkingen te maken. De show was best controversieel, maar als je de beelden nu terugziet viel het eigenlijk wel mee, allemaal.

Article continues after the ad

 

Veel mensen spraken schande van de bitchy presentatrice, maar dat was natuurlijk ook precies de bedoeling!

De Zwakste Schakel

Mourali legde het sarcasme en de pedanterieën er een stuk dikker boven op dan men kende uit de Britse versie. Mourali hield de rol van sadistische quizmeesteres drie jaar vol. Hoe meer mensen klaagden over haar zuigerige toontje, des te dikker zette ze het aan. De kandidaten zelf konden er trouwens ook wat van! 
 

 

Hoewel Mourali meerdere malen gezegd heeft dat ze zó weer terug zou keren met De Zwakste Schakel, mag het helaas niet zo zijn. De presentatie komt in handen van Bridget Maasland. Bridget is natuurlijk óók niet op haar mondje gevallen, maar hopelijk krijgt Chazia toch nog een rolletje in het geheel.

De presentatrice van RTL Boulevard zal de kandidaten met bitchy opmerkingen ongetwijfeld de nodige hartkloppingen bezorgen. Wanneer De Zwakste Schakel precies terugkeert is nog niet bekend. Recent deelde RTL dat Robert ten Brink het classic Lotto Weekend Miljonairs terug op de buis brengt. Alles blijft grotendeels hetzelfde, alleen de naam verandert in Bankgiro Miljonairs.