Zit of zat jij ook aan de buis gekluisterd? Wij hebben driftig zitten meeschrijven tijdens de uitreikingen van de prijzen op het Gouden Televizier-Ring Gala 2016.

Article continues after the ad

Humberto Tan

Jan Smit en Art Rooijakkers presenteren het 51e Gouden Televizier-Ring Gala vanavond in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De eerste prijs werd uitgereikt door sprinter Churandy Martina, en ging naar de beste mannelijker presentator. De winnaar: Humberto Tan! Hij bedankte zijn redactie, zijn zender RTL, zijn vrouw en kinderen en natuurlijk zijn kijkers. "En trouwens, als dit afgelopen is, RTL Late Night om half 11 op RTL 4!" De andere genomineerden in deze categorie waren Art Rooijakkers en Johnny de Mol.

Talent Award

Aan Albert Verlinde de eer om de Talent Award uit te reiken. "Persoonlijk vind ik dit de spannendste categorie, want talent heeft potentie", vertelde Albert voor hij de winnaar bekendmaakte. Genomineerd waren Philippe Geubels, Pip Pellens en Gwen van Poorten. Nadat Albert Verlinde de spanning nog even opbouwde ... riep hij Pip Pellens naar voren! Ook Pip had genoeg mensen te bedanken ("Hij kan in je vitrinekastje, pap!"), maar niet voordat ze het even te moeilijk kreeg en een paar gelukstraantjes moest laten.

Vrouwelijk tv-talent

Genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster Presentatrice waren Chantal Janzen, Floortje Dessing en Geraldine Kemper. "Dit zijn toch echt de leukste vrouwen van Nederland", aldus presentator Art Rooijakkers. De prijs werd uitgereikt door "Mark Rutte", maar dan geïmiteerd door Remko Vrijdag. Na een paar al dan niet geslaagde grappen opende hij de envelop en maakte hij bekend dat de prijs dit jaar voor de derde keer naar Chantal Janzen gaat. "Ik geniet er heel erg van, ik ben heel erg blij dat alle kijkers ook genieten en gestemd hebben; dankjewel!!!"

Beste acteur

Voor de Zilveren Televizier-Ster Acteur waren Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier genomineerd. "Het is eigenlijk oneerlijk", zei Jan Smit over het feit dat er drie van zulke talenten genomineerd waren en er maar één prijs uitgereikt mocht worden. Onze internationale superster Famke Janssen kreeg de eer, en nam eerst de tijd om de genomineerde acteurs persoonlijk aan te spreken om ze te complimenteren met hun werk. Maar er kan er maar één de winnaar zijn, zong Henny Huisman al, en die winnaar van vanavond Thom Hoffman! "De prijs is voor mijn vrouw, voor mijn zoon en voor mijn schoonmoeder", vertelde de winnaar in de dertig seconden die hij hiervoor kreeg.

Gouden Stuiver

De grootste vlogger van Nederland, Enzo Knol, kwam het podium met zijn vlog-camera in de hand op, om de Gouden Stuiver uit te reiken. De genomineerden zijn Brugklas, Pauls Puber Kookshow en Puberruil Zapp. De Gouden Stuiver is gewonnen door Pauls Puber Kookshow! Helaas was Paul de Leeuw niet aanwezig, maar hij had voor de gelegenheid vast een videobericht opgenomen. Hij bedankt alle medewerkers en vertelt dat het 'zeer dankbaar werk is, om pubers open te krijgen als een grote oester.'

Wie is de beste actrice?

De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ster Actrice waren Angela Schijf, Isa Hoes en Monic Hendrickx. Niemand minder dan Elly 'etherdiscipline' Lust kwam de prijs uitreiken. Onder begeleiding van tromgeroffel noemde Elly Angela Schijf als winnares! In haar zwarte glitterjurk baande zich een weg naar het podium. Ze bedankte haar fans, collega's en haar gezin. 

Adempauze

Na de vele speeches en video's, was het tijd voor een adempauze. De 21-jarige, Britse zangeres Dua Lipa kwam laten zien hoe een Awardshow-optreden er aan de andere kant van de Noordzee uitziet. Ze zong het nummer Blow Your Mind. Direct daarna werden de lijnen gesloten en de stemmen geteld!

Dé Ring!

En toen brak hét moment van de avond aan. De stemmen waren geteld en de uitslag was binnen. Wie zou de Gouden Televizier-Ring van 2016 winnen? Penoza, Floortje of toch Geer & Goor? De eer van het bekendmaken was aan het NOS-duo Dionne Stax en Harmen Siezen. En daar kwam het hoge woord eruit! Floortje Naar Het Einde Van De Wereld wint de Gouden Televizier-Ring met maar liefst 64% van de stemmen! Gefeliciteerd!