Rob Dekay, Wie is de Mol, mol

Na maanden van speculeren weten we volgende week eindelijk wie de Mol van 2020 is: Rob Dekay, Buddy Vedder, Nathan Rutjes of Miljuschka Witzenhausen. De finalisten zijn er inmiddels over uit.

Article continues after the ad

Gisteravond waren bijna 2,5 miljoen mensen er getuigen van hoe drie van de vier finalisten in de finaletest Rob uitkozen als de grote bedrieger van dit jaar. Opvallend, want vorige week gingen ze nog massaal voor afvaller Leonie. De zanger, die eerder nog ontkende de Mol te zijn, wees Buddy Vedder aan. Het zou dus zomaar eens een spannende finale kunnen worden als blijkt dat drie van de vier kandidaten goed zitten. Of verrassend als blijkt dat niemand de goede Mol heeft aangewezen. De kijkers zijn er in ieder geval nog niet over uit.

 

Slechts één Mol

Wat we in ieder geval wel weten, is dat er één winnaar is, twee verliezend finalisten en slechts één Mol. Kijkers hadden - aangezien het zo opvallend is dat de finale met vier spelers wordt gespeeld in plaats van de gebruikelijke drie - nog ergens de hoop dat er een plottwist zou komen in dit twintigste seizoen. Maar aan die geruchten maakte Rik aan het einde van de aflevering een einde: slechts één Mol, maar wie? "Dat ziet u volgende week." 

Kritiek

Uiteraard was er ook weer kritiek: voor de derde keer dit seizoen viel er niemand af. En dat was tegen het zere been van de kijkers, die nog zo de hoop hadden één van de vier af te kunnen strepen als potentiële mol. Dat ongenoegen lieten ze uiteraard ook blijken op Twitter. Zie hieronder de reacties.

De finale van Wie is de Mol? is zaterdag om 20:30 uur te zien op NPO1. Ben je nu toe aan een heel nieuw seizoen? Check dan vooral vanaf vanavond de Vlaamse editie