We hebben het Gouden Televizier-Ring Gala van 2016 nog maar net achter de rug, maar de voorrondes voor de verkiezing van 2017 zijn alweer van start gegaan. Je kunt nu stemmen op je favoriete programma van het afgelopen kwartaal.

Article continues after the ad

Kanshebbers

Het gaan dan om de shows die tussen 1 augustus en 1 november te zien waren. Tussen de kanshebbers van kwartaal 1 vinden we een paar oude bekenden zoals  Zondag met Lubach, Ik Vertrek, Dokter Tinus, Heel Holland Bakt, Een tegen 100, Expeditie Robinson en Toren C, maar ook een paar nieuwe namen: Stegeman op de Bres, Centraal Medisch Centrum, The Next/Boy Girl Band, Het Instituut en Ja, Ik Wil een Taart.

Stemmen

Voordat je gaat denken dat alle programma’s zomaar mogen meedoen, er zitten een paar voorwaarden aan de competitie. Er moeten minstens drie nieuwe afleveringen van het programma zijn uitgezonden, waarvan twee in het afgelopen kwartaal te zien moeten zijn geweest. Tevens moet een uitzending minstens een half miljoen kijkers, zowel op tv als online, hebben getrokken. Na de eerste voorronde volgen er nog drie. Je kunt tot 23 november hier stemmen.

Winnaars

Floortje Dessing was met haar programma Floortje Naar Het Einde Van De Wereld de meest recente winnaar van de Gouden Televizier-Ring. Onder meer SynDROOM, Flikken Maastricht, Wie Is De Mol? en The Voice of Holland gingen Floortje voor. De andere kanshebbers van afgelopen jaar waren Geer & Goor en Penoza IV.