Freek Vonk haalt veelvuldig het nieuws de laatste dagen. Werd hij eerder deze gebeten door een haai, nu wordt hij ervan beticht een slecht voorbeeld te zijn voor kinderen.

Article continues after the ad

Grote fanschare

De fanschare van ’s lands vrolijkste tv-bioloog bestaat voor een groot deel uit kinderen. Natuurlijk is het hartstikke goed dat Freek onze jonge medemens enthousiast maakt voor de dierenwereld, maar er zijn ook mensen die opmerken dat het allemaal wat minder mag. 

Pas op, Freek

“Op de Veluwe zie je nu kleine jochies op adders duiken. Hij moet wel oppassen dat hij niet te ver gaat”, zegt Ruben Smit in gesprek met De Telegraaf. De ecoloog werkt mee aan de docu De Nieuwe Wildernis en benoemt de voorbeeldfunctie die Vonk heeft. “Soms wordt het een soort kermis”, zegt Smit over de manier waarop hij te werk gaat.

Midas Dekkers

Hij is niet de enige die vindt dat Vonk af en toe wat rustiger aan mag doen. Ook bioloog en schrijver Midas Dekkers liet onlangs blijken dat hij zijn bedenkingen heeft bij de manier waarop Vonk met dieren omgaat. ”Ik moet altijd denken aan een stofzuigerverkoper als ik hem zie”, zei Dekkers in DWDD.