Er zijn killerclowns gespot in Nederland! De politie waarschuwt voor lollige figuren verkleed als clown die met een mes in de hand kinderen (en volwassenen) de stuipen op het lijf jagen. Ook in films zitten de angstaanjagende clowns. Wij zetten vijf gruwelijk enge ‘kindervriendjes’ voor je op een rij.

Article continues after the ad

De ‘rage’ is overgewaaid uit Amerika. McDonald’s haalt zijn mascotte Ronald McDonald zelfs naar binnen. Lijd jij ook een beetje aan coulrofobie, de angst voor clowns? Dan moet je deze vijf films vooral niet gaan kijken.

1. Stephen King’s It (1990)

Tim Curry speelt de clown Pennywise in Stephen King’s adaptatie van It. Zeven volwassenen, die dertig jaar eerder in het plaatsje woonden dat geteisterd werd door een moorddadige kracht in de gedaante van een clown, keren terug naar de plek des onheils. Daar begint de ellende van voor af aan.

2. Joker uit The Dark Knight (2008)

Heath Ledger dompelt Gotham onderin totale anarchie in zijn briljante rol als de Joker. Hij dwingt Batman (Christian Bale) in The Dark Knight steeds verder over de delicate grens te stappen tussen held en burgerwacht.

3. The Devil’s Rejects (2005)

Sid Haig speelt Captain Spaulding, de dodelijkste Clown sinds Pennywise in deze horrorfilm The Devil's Rejects van muzikant en regisseur Rob Zombie. Nadat hun huis is afgebrand, gaan een paarleden van de gestoorde en moordzuchtige familie Firefly op pad, zoekend naar nieuwe slachtoffers. Ondertussen is de broer van sherrif Wydell, een slachtoffer van de familie, razend over de dood van zijn broer. Hij wil niets liever dan wraak nemen op het groepje psychopaten.

4. Killer Klowns from Outer Space (1988)

Cultklassieker uit de jaren ’80. Een klein dorpje wordt aangevallen door buitenaardse wezens die de bewoners van het dorpje vermoorden. Ze worden echter totaal niet serieus genomen, aangezien zeer uit zien als circus clowns. Slechts een paar jongeren zien de ernst van de situatie in.

5. Zombieland (2009)

In Zombieland moeten twee mannen,Columbus (Jesse Eissenberg) en Tallahassee (Woody Harrelson), zien te overleven in een wereld die overbevolkt is door zombies. Tijdens hun strijd met overleving bundelen ze krachten met Wichita (Emma Stone) en Little Rock (Abigail Breslin), die ook een manier hebben gevonden om in leven te blijven. In een verlaten pretpark staan ze oog in oog met de ultieme combo: zombie én clown in één.