En ook vier die je maar beter over kunt slaan

Als we van Thor-acteur Chris Hemsworth een Top Tien van Beste Films zouden samenstellen dan zou die toch voor de helft Marvel-films bevatten - met het briljante Thor: Ragnarok vanzelfsprekend op de eerste plaats. Deze God of Thunder from Down Under heeft echter nog meer films gemaakt die de moeite meer dan waard zijn. Hierbij vijf tips, plus ook een paar films die je maar beter links kunt laten liggen.

5 - Bad Times At The El Royale

Ook al draait de marketingcampagne van deze onderhoudende van Tarantino afgekeken thriller geheel om Chris Hemsworth in zijn blote bast, toch komt de shirtloze Aussie pas tegen het eind van de film uitgebreid in beeld. Maar hij speelt tot onze schrik een keiharde slechterik in zijn rol als sekteleider Billy Lee. Dat is toch even schrikken om één van onze favoriete Avengers ineens the bad guy te zien spelen?!

 

4 - A Perfect Getaway

Na een piepklein rolletje als Captain Kirks vader in de Star Trek-reboot was dit de eerste redelijk grote rol voor de voormalige soapie uit de Australische serie Home & Away. In deze niets-is-wat-het-lijkt thriller volgen we drie stelletjes in zonnig Hawaii. Een van deze drie setjes bestaat uit twee moordlustige gekken, de andere twee zijn gewoon vredige koppeltjes. Maar wie zijn de boosdoeners? 

3 - Ghostbusters

Ook al liet Chris in de eerste Thor en in de eerste Avengers al zien dat hij over goede komische timing beschikt, in de Ghostbusters-reboot werd voor het eerst pas echt dankbaar gebruik van zijn talenten als komiek.

2 - Cabin in The Woods

Als je Bad Times at the El Royale de moeite waard vond, ga dan zeker ook even Cabin in the Woods kijken. Deze film is afkomstig van dezelfde regisseur, Drew Goddard. In het begin lijkt dit de zoveelste horrorfilm te worden over een groepje tieners die in een verlaten blokhut in het bos hun bloederige eind tegemoet zien. Maar halverwege slaat de film compleet om en wordt dit een van de meest krankjorem griezelfilms die je ooit gezien hebt.

 

1 - Rush

In deze biopic over de vete tussen Formule 1-coureurs Niki Lauda en James Hunt is Chris te zien in zijn meest intense rol tot nu toe. Tot dan leek hij vooral een knappe kop met een diepe stem, maar hier liet hij zien dat hij wel degelijk écht kan acteren. Daniel Brühl is zowaar nog beter, en de razend spannende race-scènes zijn geweldig gefilmd door regisseur Ron Howard.

En hier vier die je beter over kunt slaan

4 - The Huntsman - Winter's War

Op papier leek het een geweldig idee: een vervolg op Snow White & The Huntsman, maar dan zonder die bitchy Kristen Stewart als Sneeuwwitje, en met meer Chis Hemsworth als The Huntsman. En dan ook nog Charlize Theron én Emily Blunt als meer dan waardige vervangsters voor die chagrijnige Stewart. Kan niet misgaan toch, zou je zeggen? In de praktijk viel deze Huntsman-sequel echter toch tegen.

3 - Red Dawn

De oorspronkelijke Red Dawn was een ontzettend foute “America Fuck Yeah!”-propagandafilm uit begin jaren tachtig, over de Russen die Amerika binnenvielen. Toen kon dat nog, zo'n dik aangezette over-the-top film. Deze reboot uit 2012, waarin Noord-Korea ineens Amerika binnenvallen, bewijst echter dat de houdbaarheidsdatum van het verhaal van Red Dawn in de jaren tachtig lag. Wel leuk dat Chris Hemsworth de rol van Patrick Swayze uit het origineel overneemt, maar volgende keer dat ze Chris in een Patrick Swayze-reboot laten spelen dan wel gewoon Road House graag.

2 - Ca$h

Na Star Trek en A Perfect Getaway werd het stil rond de jonge Australiër die het in Hollywood wilde maken. Chris had al bijna de hoop opgegeven, toen hij na een eerdere afwijzing toch terug mocht komen op auditie voor Thor. De rest is geschiedenis, maar voor het zover was maakte hij nog deze straight-to-dvd film met Sean Bean. Thor en Boromir in één film klinkt misschien gaaf, maar als je de trailer bekijkt zie je al hoe ontzettend goedkoop en low-budget deze film was.

1 - Blackhat

Regisseur Michael Mann staat bekend om zijn mooifilmerij, waardoor hij soms qua verhaal een beetje met de pet ernaar gooit. Maar in Blackhat maakte hij het wel erg bont. Aan dit vage verhaal over Cybercrime valt werkelijk geen touw vast te knopen. Zelfs Chris Hemsworth’s charisma kan de film niet redden.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.