En ook vier die je maar beter over kunt slaan

Als we van Thor-acteur Chris Hemsworth een Top Tien van Beste Films zouden samenstellen dan zou die toch voor de helft Marvel-films bevatten - met het briljante Thor: Ragnarok vanzelfsprekend op de eerste plaats. Deze God of Thunder from Down Under heeft echter nog meer films gemaakt die de moeite meer dan waard zijn. Hierbij vijf tips, plus ook een paar films die je maar beter links kunt laten liggen.

5 - Bad Times At The El Royale

Ook al draait de marketingcampagne van deze onderhoudende van Tarantino afgekeken thriller geheel om Chris Hemsworth in zijn blote bast, toch komt de shirtloze Aussie pas tegen het eind van de film uitgebreid in beeld. Maar hij speelt tot onze schrik een keiharde slechterik in zijn rol als sekteleider Billy Lee. Dat is toch even schrikken om één van onze favoriete Avengers ineens the bad guy te zien spelen?!

 

4 - A Perfect Getaway

Na een piepklein rolletje als Captain Kirks vader in de Star Trek-reboot was dit de eerste redelijk grote rol voor de voormalige soapie uit de Australische serie Home & Away. In deze niets-is-wat-het-lijkt thriller volgen we drie stelletjes in zonnig Hawaii. Een van deze drie setjes bestaat uit twee moordlustige gekken, de andere twee zijn gewoon vredige koppeltjes. Maar wie zijn de boosdoeners? 

3 - Ghostbusters

Ook al liet Chris in de eerste Thor en in de eerste Avengers al zien dat hij over goede komische timing beschikt, in de Ghostbusters-reboot werd voor het eerst pas echt dankbaar gebruik van zijn talenten als komiek.

2 - Cabin in The Woods

Als je Bad Times at the El Royale de moeite waard vond, ga dan zeker ook even Cabin in the Woods kijken. Deze film is afkomstig van dezelfde regisseur, Drew Goddard. In het begin lijkt dit de zoveelste horrorfilm te worden over een groepje tieners die in een verlaten blokhut in het bos hun bloederige eind tegemoet zien. Maar halverwege slaat de film compleet om en wordt dit een van de meest krankjorem griezelfilms die je ooit gezien hebt.

 

1 - Rush

In deze biopic over de vete tussen Formule 1-coureurs Niki Lauda en James Hunt is Chris te zien in zijn meest intense rol tot nu toe. Tot dan leek hij vooral een knappe kop met een diepe stem, maar hier liet hij zien dat hij wel degelijk écht kan acteren. Daniel Brühl is zowaar nog beter, en de razend spannende race-scènes zijn geweldig gefilmd door regisseur Ron Howard.

En hier vier die je beter over kunt slaan

4 - The Huntsman - Winter's War

Op papier leek het een geweldig idee: een vervolg op Snow White & The Huntsman, maar dan zonder die bitchy Kristen Stewart als Sneeuwwitje, en met meer Chis Hemsworth als The Huntsman. En dan ook nog Charlize Theron én Emily Blunt als meer dan waardige vervangsters voor die chagrijnige Stewart. Kan niet misgaan toch, zou je zeggen? In de praktijk viel deze Huntsman-sequel echter toch tegen.

3 - Red Dawn

De oorspronkelijke Red Dawn was een ontzettend foute “America Fuck Yeah!”-propagandafilm uit begin jaren tachtig, over de Russen die Amerika binnenvielen. Toen kon dat nog, zo'n dik aangezette over-the-top film. Deze reboot uit 2012, waarin Noord-Korea ineens Amerika binnenvallen, bewijst echter dat de houdbaarheidsdatum van het verhaal van Red Dawn in de jaren tachtig lag. Wel leuk dat Chris Hemsworth de rol van Patrick Swayze uit het origineel overneemt, maar volgende keer dat ze Chris in een Patrick Swayze-reboot laten spelen dan wel gewoon Road House graag.

2 - Ca$h

Na Star Trek en A Perfect Getaway werd het stil rond de jonge Australiër die het in Hollywood wilde maken. Chris had al bijna de hoop opgegeven, toen hij na een eerdere afwijzing toch terug mocht komen op auditie voor Thor. De rest is geschiedenis, maar voor het zover was maakte hij nog deze straight-to-dvd film met Sean Bean. Thor en Boromir in één film klinkt misschien gaaf, maar als je de trailer bekijkt zie je al hoe ontzettend goedkoop en low-budget deze film was.

1 - Blackhat

Regisseur Michael Mann staat bekend om zijn mooifilmerij, waardoor hij soms qua verhaal een beetje met de pet ernaar gooit. Maar in Blackhat maakte hij het wel erg bont. Aan dit vage verhaal over Cybercrime valt werkelijk geen touw vast te knopen. Zelfs Chris Hemsworth’s charisma kan de film niet redden.

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.