Deze serie moét je gezien hebben

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: The Last Kingdom.

More content below the advertising

The Last Kingdom

The Last Kingdom speelt zich af in 872 en gaat over de jonge, Saksische Uhtred die gevangen wordt genomen door de Denen. Eerst als slaaf, maar al snel wordt hij geaccepteerd en gezien als een van de Vikingen. Uhtred groeit op onder een surrogaatvader. Wanneer deze wordt vermoord, wordt Uhtred als schuldige aangewezen en moet hij vluchten. De enige plek waar hij naartoe kan is koning Alfred in Wessex. Uhtreds echte vader was namelijk een edelman, wiens rijkdom hij kan bemachtigen door te vechten voor Alfred, met wie hij een pact sluit. Naast vechten, moet hij ook trouwen met een vrouw van wie hij niet houdt. Uhtred besluit met Alfred mee te werken, maar gaandeweg blijft hij maar twijfelen: is hij een Saks of een Deen?

Nog meer redenen nodig om The Last Kingdom te gaan kijken? Wij geven je er 9:

1. Als je fan bent van Game of Thrones of van Vikings, dan is The Last Kingdom een aanrader. Het speelt zich een paar decennia af na het verhaal van Vikings. Vergelijkbaar met beide series is vooral de mate van geweld: Bruut, veel bloed, realistische gevechten.

2. The Last Kingdom is een combinatie van fictie en historie. De grote lijnen van het verhaal zijn echt gebeurd, maar er zijn ook veel dingen verzonnen om de serie nog aantrekkelijker te maken. Je krijgt dus een geschiedenisles die veel leuker en spannender is dan toen je nog in de schoolbanken zat. Een interessant puntje is ook de duidelijke aanwezigheid van religie toentertijd en de verschillen in de geloven van de Denen en de Saksen. Dat is iets waar Uhtred zelf ook mee worstelt.

3. Bij sommige mensen roept het woord geschiedenis het gevoel 'saai' op, maar dat is bij The Last Kingdom echt niet het geval. Er zit veel vaart in de serie en er gebeurt veel in één aflevering. Goed opletten is belangrijk, maar de makers van de serie hebben wel rekening gehouden met de verwarrende elementen van het verhaal.

4. Denk je na het lezen van bovenstaande argumenten dat The Last Kingdom alleen maar serieus is? Wrong! De dialogen en onderonsjes tussen de personages bevatten veel humor. Niet op een flauwe manier, maar op heel natuurlijke wijze.

5. De acteurs die in The Last Kingdom spelen zijn - zeker bij ons - niet echt bekend. Ze spelen echter wel steengoed en dat komt ook door de sterke personages. Elk karakter is goed uitgewerkt en roept gevoelens op bij de kijker.

6. Leuk puntje voor de vrouwelijke kijker: hoofdpersoon Uhtred (gespeeld door Alexander Dreymon) is een genot om naar te kijken. Hij doet een beetje denken aan Jon Snow. Tip: google hem niet zonder baard, want dan valt hij een beetje tegen.

7. Aan The Last Kingdom zit ook een Nederlands tintje: Rutger Hauer speelt een machtige Viking, die de eindstreep van het seizoen helaas niet haalt. Wanneer hij het loodje legt, dat verklappen we natuurlijk niet.

8. Hadden we al gezegd dat de muziek in The Last Kingdom heel mooi is?

9. Het eerste seizoen van The Last Kingdom staat nu op Netflix. Het tweede seizoen staat gepland voor 2017 en is eerst te zien op de BBC (dat kunnen wij in Nederland dus ook kijken) en waarschijnlijk daarna ook op Netflix.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.