Door de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemde serie-experts ben ook jij vast wel eens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: The Good Place!

Article continues after the ad

Ware aard

In The Good Place belandt Eleanor Shellstrop na een tragisch verkeersongeluk in het hiernamaals. Het goede nieuws: ze mag haar leven na de dood slijten in The Good Place, een hemels paradijs waar alleen mensen belanden die een voorbeeldig leven hebben geleid. In het hiernamaals worden ze beloond met prachtige huizen, luxe feesten en het eeuwige gezelschap van je enige, echte zielsverwant. Er is slechts één probleem: Eleanor is per vergissing naar The Good Place gestuurd. In werkelijkheid is zij een egoïstisch kreng dat op aarde van alles en iedereen misbruik maakte. Maar om te voorkomen dat ze naar The Bad Place wordt gestuurd, moet Eleanor er alles aan doen om haar ware aard verborgen te houden!

Cultstatus

Dit is het uitgangspunt een van de grappigste en origineelste comedyseries van de laatste tijd. Dat is niet alleen te danken aan het slimme scenario, maar ook aan de geweldige cast. Eleanor wordt namelijk gespeeld door Kristen Bell. Zij kreeg al eerder een cultstatus dankzij de titelrol in de serie Veronica Mars, maar sprak ook de stem in van prinses Anna in de Disney-hit Frozen. Als de zelfingenomen Eleanor die haar leven probeert te beteren in het hiernamaals speelt ze de sterren van de eh… hemel.

Verstrooid

Ook de bijrollen zijn top, vooral Ted Danson (Cheers) als verstrooide engel is hilarisch. Als kers op de taart kent de serie een lekker dromerig sfeertje dat doet denken aan Pushing Daisies. Al met al genoeg redenen om deze prettig gestoorde comedyserie op je Netflix-lijst te zetten!

Het eerste seizoen van The Good Place staat volledig op Netflix. Van het tweede seizoen verschijnt iedere week een nieuwe aflevering.