Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Freaks and Geeks

Article continues after the ad

Freaks and Geeks

Freaks and Geeks gaat over Lindsay, een typische Amerikaanse tiener die zichzelf door high school probeert heen te worstelen. Wanneer haar oma overlijdt, krijgt ze het extra moeilijk. Ze wordt opgenomen door een groep buitenbeentjes, waaronder de ’zachtaardige blower’, de ’sarcastische eikel’ en bad boy Daniel. Natuurlijk wordt ze verliefd op die laatste en probeert ze op alle mogelijke manieren indruk op hem te maken. De twee hebben echter een totaal andere kijk op wat belangrijk voor ze is en dat maakt het voor Lindsay lastig om haar doel te bereiken.

Het eerste én enige seizoen van Freaks and Geeks staat op Netflix. Nog niet overtuigd waarom je hem moet gaan kijken? Wij geven je nog 7 redenen.

1. Freaks and Geeks is haar tijd ver vooruit. De serie deed het in de tijd dat hij gemaakt werd niet zo goed, maar toen werden dergelijke comedyseries nog niet zo gewaardeerd als nu. De humor is goed, maar niet overdreven, de sfeer is herkenbaar en de dialogen zijn realistisch.

2. Is #awkward jouw ding? Dan zit je goed met Freaks and Geeks. Zoals dat wel vaker het geval is bij films en series over Amerikaanse high schools - want, tieners - wordt er realistische en pijnlijke situaties gecreëerd. In Freaks and Geeks worden deze echter goed uitgediept en niet verheerlijkt.

3. Zit jij met smart te wachten op het nieuwe seizoen van Stranger Things? Dan is Freaks and Geeks een perfect tussendoortje. De sfeer is zeer vergelijkbaar. Net als in Stranger Things staan in Freaks and Geeks de kinderen - zowel jongere kinderen als tieners - centraal. Je moet je bedenken dat alle acteurs op dat moment ook echt die leeftijd hebben en in die fase in hun leven hebben, wat het nog natuurlijker maakt. De dialogen die ze voeren, zouden ze in het echt dus ook kunnen voeren.

4. En dan de muziek: ook die is lekker '80's. Het intronummer is bijvoorbeeld Bad Reputation van Joan Jett. Liefhebbers van de jaren '80 kunnen hun lol dus op.

5. In Freaks and Geeks komen alle typische personages van Amerikaanse high school voorbij: de 'jock', het christelijke meisje, de nerd, de cheerleader. Wie houdt er niet van high school-verhalen?

6. Of je nou fan bent van Judd Apatow en Paul Feig of niet, de humor in Freaks and Geeks spreekt zo ongeveer iedereen aan. Het is niet zo typisch zoals we het kennen in Trainwreck of Knocked Up en dat is fijn voor alle kijkers.

7. Er spelen een aantal acteurs in die nu groot zijn, maar destijds aan het begin van hun carrière stonden: James Franco, Seth Rogen en Jason Segel. Daarnaast spelen er een hoop acteurs in, van wie je denkt: he, jou ken ik ergens van.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!