Deze serie moét je gezien hebben

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Freaks and Geeks

Freaks and Geeks

Freaks and Geeks gaat over Lindsay, een typische Amerikaanse tiener die zichzelf door high school probeert heen te worstelen. Wanneer haar oma overlijdt, krijgt ze het extra moeilijk. Ze wordt opgenomen door een groep buitenbeentjes, waaronder de ’zachtaardige blower’, de ’sarcastische eikel’ en bad boy Daniel. Natuurlijk wordt ze verliefd op die laatste en probeert ze op alle mogelijke manieren indruk op hem te maken. De twee hebben echter een totaal andere kijk op wat belangrijk voor ze is en dat maakt het voor Lindsay lastig om haar doel te bereiken.

Het eerste én enige seizoen van Freaks and Geeks staat op Netflix. Nog niet overtuigd waarom je hem moet gaan kijken? Wij geven je nog 7 redenen.

1. Freaks and Geeks is haar tijd ver vooruit. De serie deed het in de tijd dat hij gemaakt werd niet zo goed, maar toen werden dergelijke comedyseries nog niet zo gewaardeerd als nu. De humor is goed, maar niet overdreven, de sfeer is herkenbaar en de dialogen zijn realistisch.

2. Is #awkward jouw ding? Dan zit je goed met Freaks and Geeks. Zoals dat wel vaker het geval is bij films en series over Amerikaanse high schools - want, tieners - wordt er realistische en pijnlijke situaties gecreëerd. In Freaks and Geeks worden deze echter goed uitgediept en niet verheerlijkt.

3. Zit jij met smart te wachten op het nieuwe seizoen van Stranger Things? Dan is Freaks and Geeks een perfect tussendoortje. De sfeer is zeer vergelijkbaar. Net als in Stranger Things staan in Freaks and Geeks de kinderen - zowel jongere kinderen als tieners - centraal. Je moet je bedenken dat alle acteurs op dat moment ook echt die leeftijd hebben en in die fase in hun leven hebben, wat het nog natuurlijker maakt. De dialogen die ze voeren, zouden ze in het echt dus ook kunnen voeren.

4. En dan de muziek: ook die is lekker '80's. Het intronummer is bijvoorbeeld Bad Reputation van Joan Jett. Liefhebbers van de jaren '80 kunnen hun lol dus op.

5. In Freaks and Geeks komen alle typische personages van Amerikaanse high school voorbij: de 'jock', het christelijke meisje, de nerd, de cheerleader. Wie houdt er niet van high school-verhalen?

6. Of je nou fan bent van Judd Apatow en Paul Feig of niet, de humor in Freaks and Geeks spreekt zo ongeveer iedereen aan. Het is niet zo typisch zoals we het kennen in Trainwreck of Knocked Up en dat is fijn voor alle kijkers.

7. Er spelen een aantal acteurs in die nu groot zijn, maar destijds aan het begin van hun carrière stonden: James Franco, Seth Rogen en Jason Segel. Daarnaast spelen er een hoop acteurs in, van wie je denkt: he, jou ken ik ergens van.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van Superguide.nl? Vul onze enquête in!

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.

Nee het is dus echt niet Art Rooijakkers geworden. De voormalige Wie is de Mol-presentator had er geen zin in, maar nu heeft RTL dan toch een opvolger gevonden voor Dennis Weening. Kaj Gorgels gaat in 2019 de zo onhandig weggebonjourde Weening opvolgen als presentator van Expeditie Robinson. De vlotte YouTuber die sinds een paar jaar ook op TV presenteert is geen onbekende van het programma, aangezien hij in 2017 al als kandidaat meedeed. Daarnaast presenteerde hij dit seizoenen ook al meerdere keren Eilandpraat.

Gorgels was voor het eerst als presentator te zien in het programma SOS: Mijn vakantie is een hel, wat hij in 2017 samen met John Williams deed. En hier word het misschien een beetje pijnlijk, want Albert Verlinde beweerde eerder deze week nog dat RTL twijfelde tussen uitgerekend Gorgels en Williams om naast presentatrice Nicolette Kluijver het nieuwe gezicht te worden van de razend populaire survivalshow.

 

“Een enorme eer, onwerkelijk”

“Deelnemen aan het programma waar ik sinds kind al fan van ben, was al onwerkelijk en ik had nooit kunnen dromen dat ik het programma ooit zou mogen presenteren”, aldus de 28-jarige presentator in een reactie op zijn Instagram. “Het is voor mij een enorme eer om Dennis Weening op te volgen, voor mij toch wel echt Mister Robinson. Ik ga er alles aan doen om dit zo waardig mogelijk te doen”.

Voor het zover is tourt Kaj de komende maanden eerst door Nederland met zijn eerste theatershow Effe Relativeren. Weten of hij bij jou in de buurt optreedt? De speeldata zie je hier.