Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Don't Trust The B.... in Apartment 23.

Article continues after the ad

Don't Trust The B....

Het naïeve plattelandsmeisje June verhuist naar New York voor haar nieuwe baan. Het plan is dat haar verloofde op den duur bij haar komt wonen, maar dank zij haar nieuwe, bitchy huisgenoot Chloe komt ze erachter dat hij vreemdgaat. June en Chloe vormen een opmerkelijk duo: de twee vrouwen zijn elkaars tegenpolen maar ondanks alles worden ze langzaamaan toch nog goede vriendinnen. June wordt meegesleurd in het bijzondere leven van socialite Chloe, wier beste vriend gevallen ster James Van Der Beek is. 

Nog niet overtuigd waarom je The B... (op Netflix vind je hem onder de naam Apartment 23) moet gaan kijken? Wij geven je nog 7 redenen.

1. James Van Der Beek dus. Jep, dat is Dawson uit Dawson’s Creek. De acteur speelt zichzelf en zet zichzelf op geniale wijze neer. Zo loopt als rode draad door seizoen 1 dat hij meedoet aan Dancing with the Stars en gaat ook zijn manager Luther een steeds grotere rol spelen. 

2. De rol van Chloe wordt gespeeld door Krysten Ritter, die je waarschijnlijk wel herkent als Jessica Jones. Het grappige is dat haar rol in The B… de basis lijkt te vormen voor haar personage in de Marvelserie. Al direct wordt duidelijk waarom Ritter de perfecte persoon is om Chloe - een soort Paris Hilton, maar dan zonder geld - te spelen. Je hebt direct een hekel aan haar bitchy personage, maar tegelijkertijd vind je haar ook geweldig. 

3. Het is vooral Chloe die zorgt voor de bizarre situaties in The B… die de serie zo aantrekkelijk maken. Ze zoekt altijd het randje op, maar gaat daar ook regelmatig overheen. Zo heeft ze ergens gedurende het verhaal een werknemer nodig en besluit om die functie op te laten vullen door een pleegkind wat ze voor de gelegenheid ‘aanschaft’. 

4. De messcherpe dialogen, dit is volgens de liefhebber misschien wel de beste reden om de serie te gaan kijken. Vooral de vete tussen Chloe en Luther, de manager van James Van Der Beek op wie hij tevens verliefd is, zorgt voor rake opmerkingen over en weer. 

5. Als we The B… moeten vergelijken met een andere shows, komen er verschillende dingen naar boven. New Girl, 2 Broke Girls, maar bijvoorbeeld ook series als How I Met Your Mother en Will & Grace. Die laatste vergelijking komt niet uit de lucht vallen. Producer Sally Bradford maakte zowel afleveringen van Will & Grace als The B….

6. James Van Der Beek is overigens niet de enige oude bekende die opduikt in de serie. Er zijn meer (kleine) rollen van acteurs, die we van vroeger kennen. Zo passeren Kevin Sorbo (Hercules), Frankie Muniz (Malcolm in the Middle) en Mark-Paul Gosselaar (Saved By The Bell).

7. Don’t Trust The B… in Apartment 23 is zo’n typische, lekkere wegkijk-serie: de afleveringen duren ongeveer 22 minuten en je hoeft de serie niet echt te volgen. Afzonderlijk zijn de afleveringen zeker de moeite waard om te kijken.