Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Don't Trust The B.... in Apartment 23.

More content below the advertising

Don't Trust The B....

Het naïeve plattelandsmeisje June verhuist naar New York voor haar nieuwe baan. Het plan is dat haar verloofde op den duur bij haar komt wonen, maar dank zij haar nieuwe, bitchy huisgenoot Chloe komt ze erachter dat hij vreemdgaat. June en Chloe vormen een opmerkelijk duo: de twee vrouwen zijn elkaars tegenpolen maar ondanks alles worden ze langzaamaan toch nog goede vriendinnen. June wordt meegesleurd in het bijzondere leven van socialite Chloe, wier beste vriend gevallen ster James Van Der Beek is. 

Nog niet overtuigd waarom je The B... (op Netflix vind je hem onder de naam Apartment 23) moet gaan kijken? Wij geven je nog 7 redenen.

1. James Van Der Beek dus. Jep, dat is Dawson uit Dawson’s Creek. De acteur speelt zichzelf en zet zichzelf op geniale wijze neer. Zo loopt als rode draad door seizoen 1 dat hij meedoet aan Dancing with the Stars en gaat ook zijn manager Luther een steeds grotere rol spelen. 

2. De rol van Chloe wordt gespeeld door Krysten Ritter, die je waarschijnlijk wel herkent als Jessica Jones. Het grappige is dat haar rol in The B… de basis lijkt te vormen voor haar personage in de Marvelserie. Al direct wordt duidelijk waarom Ritter de perfecte persoon is om Chloe - een soort Paris Hilton, maar dan zonder geld - te spelen. Je hebt direct een hekel aan haar bitchy personage, maar tegelijkertijd vind je haar ook geweldig. 

3. Het is vooral Chloe die zorgt voor de bizarre situaties in The B… die de serie zo aantrekkelijk maken. Ze zoekt altijd het randje op, maar gaat daar ook regelmatig overheen. Zo heeft ze ergens gedurende het verhaal een werknemer nodig en besluit om die functie op te laten vullen door een pleegkind wat ze voor de gelegenheid ‘aanschaft’. 

4. De messcherpe dialogen, dit is volgens de liefhebber misschien wel de beste reden om de serie te gaan kijken. Vooral de vete tussen Chloe en Luther, de manager van James Van Der Beek op wie hij tevens verliefd is, zorgt voor rake opmerkingen over en weer. 

5. Als we The B… moeten vergelijken met een andere shows, komen er verschillende dingen naar boven. New Girl, 2 Broke Girls, maar bijvoorbeeld ook series als How I Met Your Mother en Will & Grace. Die laatste vergelijking komt niet uit de lucht vallen. Producer Sally Bradford maakte zowel afleveringen van Will & Grace als The B….

6. James Van Der Beek is overigens niet de enige oude bekende die opduikt in de serie. Er zijn meer (kleine) rollen van acteurs, die we van vroeger kennen. Zo passeren Kevin Sorbo (Hercules), Frankie Muniz (Malcolm in the Middle) en Mark-Paul Gosselaar (Saved By The Bell).

7. Don’t Trust The B… in Apartment 23 is zo’n typische, lekkere wegkijk-serie: de afleveringen duren ongeveer 22 minuten en je hoeft de serie niet echt te volgen. Afzonderlijk zijn de afleveringen zeker de moeite waard om te kijken. 

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.