Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Don't Trust The B.... in Apartment 23.

Don't Trust The B....

Het naïeve plattelandsmeisje June verhuist naar New York voor haar nieuwe baan. Het plan is dat haar verloofde op den duur bij haar komt wonen, maar dank zij haar nieuwe, bitchy huisgenoot Chloe komt ze erachter dat hij vreemdgaat. June en Chloe vormen een opmerkelijk duo: de twee vrouwen zijn elkaars tegenpolen maar ondanks alles worden ze langzaamaan toch nog goede vriendinnen. June wordt meegesleurd in het bijzondere leven van socialite Chloe, wier beste vriend gevallen ster James Van Der Beek is. 

Nog niet overtuigd waarom je The B... (op Netflix vind je hem onder de naam Apartment 23) moet gaan kijken? Wij geven je nog 7 redenen.

1. James Van Der Beek dus. Jep, dat is Dawson uit Dawson’s Creek. De acteur speelt zichzelf en zet zichzelf op geniale wijze neer. Zo loopt als rode draad door seizoen 1 dat hij meedoet aan Dancing with the Stars en gaat ook zijn manager Luther een steeds grotere rol spelen. 

2. De rol van Chloe wordt gespeeld door Krysten Ritter, die je waarschijnlijk wel herkent als Jessica Jones. Het grappige is dat haar rol in The B… de basis lijkt te vormen voor haar personage in de Marvelserie. Al direct wordt duidelijk waarom Ritter de perfecte persoon is om Chloe - een soort Paris Hilton, maar dan zonder geld - te spelen. Je hebt direct een hekel aan haar bitchy personage, maar tegelijkertijd vind je haar ook geweldig. 

3. Het is vooral Chloe die zorgt voor de bizarre situaties in The B… die de serie zo aantrekkelijk maken. Ze zoekt altijd het randje op, maar gaat daar ook regelmatig overheen. Zo heeft ze ergens gedurende het verhaal een werknemer nodig en besluit om die functie op te laten vullen door een pleegkind wat ze voor de gelegenheid ‘aanschaft’. 

4. De messcherpe dialogen, dit is volgens de liefhebber misschien wel de beste reden om de serie te gaan kijken. Vooral de vete tussen Chloe en Luther, de manager van James Van Der Beek op wie hij tevens verliefd is, zorgt voor rake opmerkingen over en weer. 

5. Als we The B… moeten vergelijken met een andere shows, komen er verschillende dingen naar boven. New Girl, 2 Broke Girls, maar bijvoorbeeld ook series als How I Met Your Mother en Will & Grace. Die laatste vergelijking komt niet uit de lucht vallen. Producer Sally Bradford maakte zowel afleveringen van Will & Grace als The B….

6. James Van Der Beek is overigens niet de enige oude bekende die opduikt in de serie. Er zijn meer (kleine) rollen van acteurs, die we van vroeger kennen. Zo passeren Kevin Sorbo (Hercules), Frankie Muniz (Malcolm in the Middle) en Mark-Paul Gosselaar (Saved By The Bell).

7. Don’t Trust The B… in Apartment 23 is zo’n typische, lekkere wegkijk-serie: de afleveringen duren ongeveer 22 minuten en je hoeft de serie niet echt te volgen. Afzonderlijk zijn de afleveringen zeker de moeite waard om te kijken. 

Coldplay heeft de trailer vrijgegeven voor de documentaire A Head Full Of Dreams, die op woensdag 14 november eenmalig in de bioscopen te zien is. Op zich is het niet zo boeiend als een band weer eens een docu uitbrengt, maar het bijzondere aan deze film is dat de regisseur de jongens ook echt vanaf het prille begin heeft gevolgd. En dat levert best wel hilarische oude beelden op!
 

 

Bleke slungel

Zo zien we beelden van eind jaren negentig met Chris Martin als een puisterig beugelbekkie dat bij wijze van grap roept dat Coldplay een ongelofelijk grote band gaat worden. Niet alleen zou deze slungelige aspirant-muzikant later ontzettend gelijk krijgen, ook is de Britse band groter geworden dan Chris in zijn wildste dromen gedacht had. En deze bleke grapjas kon toen ook nog niet vermoeden dat hij ooit nog eens een paar jaar getrouwd zou zijn met Gwyneth Paltrow. 

Toevallig begin

A Head Full Of Dreams is geregisseerd door Mat Whitecross, die eerder ook onder de goed ontvangen muziekdocu Oasis: Supersonic maakte, over dat bandje van de immer bekvechtende broertjes Liam en en Noel Gallagher. Toevallig zat Mat met de jongens van Coldplay op school, en begon hij ze toen al te volgen met een camera. Daar is hij de afgelopen twintig jaar steeds mee verder gegaan, zodat de film nu een mooi totaalplaatje geeft van de carrière van de band.

Het Hollywood-debuut van Penoza-regisseur Diederik van Rooijen

Vanuit het niets is hier ineens de trailer voor The Possession of Hannah Grace die je de stuipen op het lijf komt jagen. Vorige week riepen we nog dat horrorfilms echt moeten kappen met jump scares, maar na het zien van deze trailer die er stampvol mee zit moeten we daar misschien toch op terugkomen. Of misschien zeggen we dat wel omdat we gewoon trots zijn dat deze Hollywood-horror geregisseerd is door Penoza-regisseur Diederik van Rooijen.

Wie zegt dan ook ja tegen zo’n eng baantje?

De hoofdrol in The Possession of Hannah Grace is voor Shay Mitchell, die we kennen als Emily uit Pretty Little Liars. Haar personage Megan neemt het ongelukkige besluit om ja te zeggen tegen een baantje als nachtwaker in een mortuarium. Dat is vragen om problemen, zoals we weten uit onder meer de horrorfilm Nattevagten en de remake Nightwatch.

Herkansing na mislukt exorcisme

Als het lijk van ene Hannah Grace in het mortuarium wordt binnengebracht, wordt erbij verteld dat dit meisje overleed toen haar familie probeerde een geest uit te drijven die bezit van haar had genomen. De trailer legt vervolgens uit dat als zo'n ritueel niet wordt afgemaakt, een geest dan gewoon een nieuw lichaam zoekt. En aangezien Megan nou net de enige levende in het depot is, heeft de geest het op haar gemunt.

Benieuwd om te zien of Diederik van Rooijen inderdaad Nederlands Hollywood-hoop in bange dagen wordt? Dan kun je The Possession of Hannah Grace vanaf 29 november in de bioscopen zien. Als je durft.