Deze serie moét je gezien hebben

Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: Crazy Ex-Girlfriend.

More content below the advertising

Crazy Ex-Girlfriend

De succesvolle, intelligente advocate Rebecca Bunch is doodongelukkig en depressief. Op een belangrijk moment in haar leven, ze krijgt promotie, krijgt ze last van een angstaanval en rent ze het gebouw uit. Dan ziet ze opeens haar eerste echte liefde, Josh, die ze kent van zomerkamp. Ze probeert hem te strikken voor een date, maar hij staat op het punt te verhuizen en is niet echt geïnteresseerd in haar. Dit heeft Rebecca niet echt door en ze grijpt de kans aan om haar eigen rotleven te ontvluchten en reist af naar het gat waar hij woont. Josh heeft al een vriendin, maar dat weerhoudt Rebecca er niet van om voor hem te gaan

Crazy Ex-Girlfriend is een heerlijke zwarte en verrassende comedy, die je ziet op Netflix. Nog niet overtuigd? Wij geven je nog 8 redenen om de serie te gaan kijken.

1. Crazy Ex-Girlfriend mag dan een comedy zijn, er zit een zeer serieuze noot in. Het personage Rebecca Bunch kampt met heftige psychische problemen en dat komt niet nergens vandaan. Rachel Bloom, die haar vertolkt en het personage bedacht, had zelf ook last van haar geestelijke gezondheid en gebruikte haar eigen verhaal voor de serie. Dit maakt Crazy Ex-Girlfriend een diepgaande comedy.

2. Rachel Bloom is een geweldige actrice en misschien wel de volgende Tina Fey of Amy Poehler. Ze is pas 29 jaar oud, maar won al een Golden Globe en een Critics Choice Award. Ook dit jaar is ze weer genomineerd voor een Globe, die ze goed zou kunnen gaan winnen. Naast acteren, verhalen voor series bedenken, kan ze ook nog eens zingen (ja, Crazy Ex-Girlfriend zit boordevol muziek). We gaan nog veel van deze dame horen. 

3. De muziek. In Crazy Ex-Girlfriend wordt wat af gezongen en gedanst en hoe. Denk: The Lonely Island met Andy Samberg. Het is niet irritant musical-esque als Glee, maar juist heel divers. Alles komt voorbij: country, een Nicki Minaj-achtige rap, Bollywood en een heuse boyband. De nummers met bijbehorende videoclips zijn tevens te bekijken/beluisteren op het YouTube-kanaal van Rachel Bloom.

4. Niet alleen Rachel Bloom won prijzen voor haar vertolking van Rebecca Bunch, Crazy Ex-Girlfriend werd ook op andere vlakken bekroond. Zo kreeg de serie Golden Globes voor de muziek en dans en won het een Breakthrough Award.

5. Rebecca Bunch is een geweldig personage, maar ze is niet het enige. Eigenlijk spelen er geen grote namen in Crazy Ex-Girlfriend, maar de acteurs en actrices zijn stuk voor stuk een feest om naar te kijken. Zowel de grotere als kleinere rollen zijn goed uitgewerkt. Oh ja, Dr. Phil komt ook nog even langs.

6. Humor voert dus absoluut de boventoon in Crazy Ex-Girlfriend, maar voorspelbaar is de serie absoluut niet. Dramatisch is hij ook en bij vlagen romantisch, maar niet te zoetsappig. Verwacht verrassende plotwendingen en originele verhaallijnen.

7. Toen wij zagen dat Crazy Ex-Girlfriend naar Netflix kwam, dachten we even: 'weer zo'n vrouwenserie a la Jane the Virgin?' Maar nee hoor, de show is voor mannen net zo leuk als voor vrouwen (gehoord op de redactie).

8. Het complete eerste seizoen van Crazy Ex-Girlfriend staat op Netflix, dit kun je dus bingewatchen. Daarnaast verschijnt er elke week, een paar dagen na de Amerikaanse release, een gloednieuwe aflevering. 

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.