Naast de talloze aanraders van vrienden, social media-pagina’s en zelfbenoemd serie-experts, ben ook jij vast weleens het overzicht kwijt: welke serie moet ik nou echt gaan kijken? Dit keer: BoJack Horseman.

More content below the advertising

BoJack Horseman

BoJack Horseman was de ster van de jaren ’90-sitcom Horsin’ Around (een soort Full House), maar komt tegenwoordig niet echt meer aan de bak. Zijn droom is om ooit in een film te spelen over Secretariat, een bekend racepaard met een tragisch verhaal, maar de vraag is of hij die kans krijgt. Wel wordt er een boek over hem geschreven. Ghostwriter Diane krijgt deze opdracht en leert de duistere kanten van BoJacks leven kennen, dat eigenlijk hartstikke tragisch is. Oh ja, hadden we al gezegd dat het om een animatieserie gaat? Laat je hierdoor niet afschrikken, want na een paar afleveringen BoJack Horseman ben je vergeten dat het getekend is. 

Wij geven je hieronder nog 8 redenen waarom je BoJack Horseman moet gaan kijken.

1. BoJack Horseman is een Netflix Original en hoort daarmee thuis in het rijtje Stranger Things, The Crown, House of Cards en Black Mirror. Grappig feitje: ter promotie van de serie deed BoJack zelf auditie voor een rol in een Netflix Original. 

2. Dit is een goed voorbeeld van de manier waarop ze bij BoJack Horseman gebruikmaken van social media. Op Twitter, Instagram en Facebook is hij actief en komen er regelmatig de meest grappige posts voorbij. Je hoeft niet eens een groot fan van de serie te zijn om er om te kunnen lachen. 

3. Er doet een hele rits bekende (stem)acteurs mee aan BoJack Horseman. Komt-ie: Aaron Paul, Alison Brie, Lisa Kudrow, Daniel Radcliffe, Paul McCartney, Stanley Tucci, Olivia Wilde, Patton Oswalt,  J.K. Simmons, Keegan-Michael Key, Ken Jeong, Jessica Biel en John Krasinski zijn voorbeelden van sterren die meewerkten. 

4. De personages zijn veelal gebaseerd op bepaalde typetjes die we in Hollywood tegenkomen, denk aan de gevallen kindster, de mislukte soapacteur en de eenzame workaholic. Zo zou je BoJack zelf kunnen vergelijken met Bob Saget uit Full House en het personage Sarah Lynn heeft verdacht veel weg van Lindsay Lohan. 

5. De absurde humor in combinatie met de geloofwaardige tragiek van de serie doet denken aan een soort combi tussen Spongebob Squarepants en Californication. Maar eigenlijk is BoJack Horseman uniek. Het is zeker niet de eerste volwassen animatieserie, maar het is weer heel anders dan bijvoorbeeld South Park. 

6. Een voordeel van het feit dat BoJack Horseman geanimeerd is, is de hardheid van het verhaal. Omdat de dieren en mensen in de serie getekend zijn, kun je het goed tot je nemen. Met echte personages zou het veel te tragisch worden. Bij sommige kijkers roept de animatieserie overigens wel zulke heftige gevoelens op dat ze zich na een paar afleveringen 'leeg' voelen. 

7. De afleveringen staan op zichzelf, maar er loopt een duidelijke rode draad door de seizoenen heen. Je wordt beloond door de makers als je de serie blijft volgen en goed oplet. Ook leuk: je kunt afleveringen meerdere keren kijken en dan steeds iets nieuws zien.

8. Na dit verhaal zal het je niet verbazen dat BoJack Horseman een hele hoop goede recensies op zijn naam heeft staan en een aantal awards heeft gewonnen, waaronder de Critics Choice Television Award voor Beste Animatieserie. 

More content below the advertising

Eind 2016 werd al aangekondigd dat Paul Verhoeven’s scifi-klassieker Starship Troopers uit 1997 een reboot krijgt, nu heeft schrijver Edward Neumeier onthuld dat er ook plannen zijn voor een TV-serie. De bedoeling is dat hier oude castleden aan mee zullen doen, waaronder hoofdrolspeler Casper van Dien. “We zijn in gesprek over een tv-show die is gebaseerd op dat idee”, zo vertelt de scriptschrijver aan website HN Entertainment.

More content below the advertising

 

Maar laten we nog niet te snel enthousiast worden

Of dat reden tot juichen is valt vooralsnog te betwijfelen; Neumeier heeft door de jaren heen namelijk zowel hele goede als hele slechte scripts aangeleverd. Zo schreef hij de scenario's voor de eerste Starship Troopers en de eerste Robocop, maar die films waren vooral zo gaaf doordat Paul Verhoeven er zijn eigen zwart-komische draai aangaf. Neumeier schreef in 2004 en 2008 zelf nog twee Starship Troopers-sequels, die juist meteen op video uitkwamen en allebei zeer slecht zijn ontvangen.

Geen vertrouwen in de nieuwe reboot

De scenarist heeft in elk geval geen vertrouwen in de geplande reboot, die afkomstig zal zijn van hetzelfde team dat vorig jaar met weinig succes de reboot van Baywatch afleverde. “Soms kan je ergens een reboot van maken, maar soms voelt het gewoon niet goed”, aldus Neumeier. En daarmee drukt hij zich diplomatiek uit vergeleken met Paul Verhoeven, die het idee van een reboot in 2016 al met de grond gelijk maakte: “In het persbericht stond dat ze zich meer gaan richten op het oorspronkelijke boek. Wij probeerden juist zo ver mogelijk van het boek vandaan te blijven, omdat we vonden dat het een fascistisch en militaristisch was. Trouw blijven aan dat boek zou goed passen bij het tijdperk van het Trump-presidentschap”, aldus de Nederlandse regisseur die zich toch al nooit een blad voor de mond neemt.

Naast Casper Van Dien waren ook Denise Richards, Dina Meyer en Jake Busey te zien in de oorspronkelijke Starship Troopers. Het is maar de vraag in hoeverre deze castleden destijds in de gaten hadden wat voor valse satire Verhoeven eigenlijk van de film aan het maken was.

 

Na alle tam-tam over de nieuwe schurken die in de tweede helft van The Walking Dead seizoen 9 hun opwachting maken waren we al behoorlijk nieuwsgierig, maar een eerste glimp van deze Whisperers liet vorige maand al zien dat het hier inderdaad om hele smerige engerds gaat. Toen zagen we alleen beelden van Whisperers-leider Alpha, gespeeld door Samantha Morton. Nu heeft Fox nieuwe beelden vrijgegeven waar ook de rest van deze sicko's op te zien zijn, waaronder ook Alpha’s rechterhand Beta. Die wordt gespeeld door Ryan Hurst, die we nog kennen als Harry ‘Opie’ Winston uit Sons of Anarchy.

More content below the advertising

 

Zombiefluisteraars

Als je nu nog zegt “Huh? Whisperers? Wie of wat zijn dat?” dan heb je én niet goed opgelet de afgelopen maanden, én niet op de bovenstaande linkjes in de eerste alinea geklikt waar het allemaal uitgelegd wordt. Nog even kort dus: deze zombiefluisteraars sturen kuddes zombies aan door zich in zombiehuid te vermommen en zich zo onopvallende tussen de ondoden te begeven. Deze zieke geesten deinzen nergens voor terug en naar verluidt gaan zij het de nog levende personages erg lastig maken.

 

De trailer laat ons meekijken door de ogen van een Whisperer, die door zijn kijkgaten onder meer Daryl (Norman Reedus) in het vizier krijgt. Daarna voegt deze fluisteraar zich bij zijn ploeggenoten die er stuk voor stuk hartstikke goor uitzien.

 

Ook op social media heeft Fox deze week al wat korte teasers geplaatst met nieuwe Whisperer-beelden.

 

Fans moeten nog een maandje geduld hebben voor ze de gruweldaden van deze nieuwe engerds kunnen zien, want seizoen 9B van The Walking Dead gaat pas dinsdag 12 februari van start bij Fox.