De engste horrorfilms zijn doorgaans op waargebeurde verhalen gebaseerd, zo ook dat van The Amityville Horror. Het lugubere bloedbad dat zich in 1974 voltrok in een statig huis in het vlakbij New York gelegen Amityville is al zo'n dertig jaar een inspiratiebron voor allerlei horrorproducties. Die richten zich vooral op de geruchten dat het huis vol zou zitten met kwaadwillende spoken. De volgend jaar te verschijnen film The Amity Murders focust zich echter vooral op seriemoordenaar Ronald DeFeo, de daadwerkelijke Amityville-moordenaar. Deze gestoorde gek moordde in het huis zijn eigen familie uit.

Article continues after the ad

 

“Het waren de stemmen in m’n hoofd”

Afgaande op welke van de vele versies van het verhaal je wilt geloven zouden de geesten van de overleden familieleden het Amityville-huis onveilig maken, of het zouden juist boze krachten zijn die seriemoordenaar DeFeo er destijds toe hebben aangezet om zijn bloedbad aan te richten. The Amity Murders gaat van de tweede optie uit. DeFeo verklaarde dat de stemmen in zijn hoofd hem tot zijn gruweldaad hadden aangezet, en volgens deze versie waren die stemmen afkomstig van kwaadaardige spoken die al in de woning huisden voordat het gezin DeFeo er hun intrek nam.  

 

De afwezigheid van grote namen doet vermoeden dat het hier om een low budget-produktie gaat. In Amerika komt de film begin februari uit, het is nog niet bekend of en wanneer de film hier ook in de bioscopen uitkomt.