Miranda Cosgrove

Laatst keken we hoe de cast van Nickelodeon-klassieker Ned’s Survival Gids er tegenwoordig uitziet. Vandaag voegen we daar nóg zo’n heerlijke Nick-serie aan toe: iCarly! Wat spookten de acteurs allemaal uit nadat de serie eindigde?

Het is – voordat we écht beginnen – overigens een erg toffe tijd voor iedereen die opgroeide met Nickelodeon. Waarom? Nou, cultserie Avatar: The Last Airbender staat sinds gisteren op Netflix. Oké, nu door naar iCarly!
 


Carly (Miranda Cosgrove)

Miranda Cosgrove zal voor ons áltijd internetfenomeen Carly Shay blijven. Hoe hard ze ook probeert onder dat imago uit te komen. De poging die het meest in de buurt kwam, qua populariteit tenminste, is haar stemmenrol in de giga-bekende Despicable Me-franchise. Ze mocht Margo al meerdere keren inspreken en Despicable 3 (2017) zal vast niet haar laatste klus zijn.
 


Sam (Jennette McCurdy)

Carly’s bestie Sam, gespeeld door Jennette McCurdy, staat óók nog altijd vooral – en alleen – bekend om iCarly. Na de serie kreeg ze zelfs nog haar eigen spin-off, samen met Ariana Grande’s personage Cat uit Victorious. Maar… Sam & Cat hield het maar één seizoentje vol en dat schijnt te komen door ruzie tussen Jen en Ariana. Tegenwoordig regisseert Jennette korte films!
 


Freddie (Nathan Kress)

Ho! Wacht! Nathan, de acteur van Freddie Benson, heeft iCarly niet (!) als bekendste IMDB-credit. Je zou ‘m dus eerder kunnen kennen van Into The Storm! Ja, inderdaad, dat is die zaaddodend slechte rampenfilm uit 2014.
 


Verder speelt Nathan in een aantal niet zo bekende series én trouwde hij met Need for Speed-stuntvrouw London Elise Kress.
 


Spencer (Jerry Trainor)

Jerry is een Nickelodeon-duizenddingendoekje. Hij speelde in zowat alles dat de zender maakte. Oké béétje overdreven misschien, maar T.U.F.F. Puppy en Drake & Josh zijn toch niet de minste Nick-series. Helaas voor Jerry haalde hij het latere iCarly-niveau nooit meer. Tegenwoordig moet ‘ie het doen met de typische ‘slachtoffer van de week’-bijrolletjes in shows als Law & Order. Geen schande! Maar een droomjob zal het niet zijn...

Jerry is iCarly overigens nog steeds niet vergeten.
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’ve just been informed of our vintage status. #urbanoutfitters

Een bericht gedeeld door Jerry Trainor (@jerrytrainor) op

 

Gibby (Noah Munck)

Gibby, de nerd waar iedereen van hield, had nog véél bekender kunnen zijn. Acteur Noah Munck zou eigenlijk ná iCarly zijn eigen spin-off krijgen, maar helaas… ‘Gibby’ ging niet door. Waarom niet? Dat weten we nog steeds niet. Noah knalt gelukkig gewoon door en timmert momenteel aan de weg als DJ Noxik. Daarnaast speelt ie ook mee in ABC-show The Goldbergs. Lekker bezig pik!


Lewbert (Jeremy Rowley)

Jeremy is bff’s met iCarly-maker Dan Schneider. Hij mocht dus opdraven in haast ál zijn millennial-shows zoals The Amanda Show, All That! en klassieker Drake & Josh. We durven best te stellen dat huisbaas Lewbert – met die dikke vette pukkel op zijn wang – zijn meest bekende personage is. Carly gaf ‘m zelfs zijn eigen segment in haar show! Tegenwoordig doet Jeremy qua acteren niet meer zoveel…


Nevel (Reed Alexander)

We kunnen Carly’s bloedirritante rivaal Nevel Papperman stiekem nog steeds niet uitstaan. Laten we maar zeggen dat ’t komt door acteur Reed Alexander. Hij maakte van Nevel een ‘bloed-onder-je-nagels-uit’-ventje en dat is eigenlijk best knap. Met slechts twee rolletjes buiten iCarly lijkt het er sterk op dat Reed acteren op een laag pitje zette. Hij heeft het waarschijnlijk ook véél te druk: Reed studeert journalistiek in New York!
 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

So grateful to be a student at this amazing school

Een bericht gedeeld door Reed (@therealreedalexander) op

Article continues after the ad