Halsbrekende capriolen in Parijs, Londen, Abu Dhabi, Nieuw Zeeland en Noorwegen

Het is alweer zes jaar geleden dat Tom Cruise in Mission: Impossible - Ghost Protocol met gevaar voor eigen leven aan de Burj Khalifa in Dubai liep te bungelen. Het leek er hierna niet op dat de superster ooit nog met een stunt zou komen die nog gevaarlijker of spectaculairder zou worden. Ook al is deze legendarische scène misschien niet te overtreffen, in het binnenkort te verschijnen Mission: Impossible - Fallout haalt Cruise wel echt alles uit de kast op stuntgebied. En hij doet het ook nog allemaal zelf.

Motorachtervolging tegen het verkeer in

Opnames voor Mission: Impossible - Fallout vonden over de hele wereld plaats. En op elke lokatie werd wel een levensgevaarlijke stunt gefilmd. In Parijs was het een motorachtervolging tegen het verkeer in op de Etoile, die beruchte rotonde om de Arc de Triomphe heen. Veel mensen durven daar sowieso niet te rijden, laat staan op een motor, laat staan tegen het verkeer in?! In Londen haalde Tom een ren-en klauterpartij over de daken uit waarbij hij zelfs een voet brak. Gevolg: de opnames moesten tijdelijk worden stilgelegd.

Helikopterachtervolging door de bergen

In Noorwegen klom Tom tegen een vrijwel verticale berg op, en in Nieuw Zeeland verruilde Maverick zijn Top Gun-straaljager voor een helikopter om een spectaculaire achtervolging door de bergen te ondernemen.

En dan ook nog een HALO-sprong

En alsof dat allemaal nog niet genoeg is heeft de durfal ook nog in de hemel boven Abu Dhabi een HALO-sprong gedaan. Op acht kilometer hoogte sprong Cruise uit het vliegtuig, en hiervoor moest zelfs een aparte helm worden ontwikkeld.

Het verzinnen is één ding, het uitvoeren is een heel ander verhaal. En het dan ook nog op film krijgen is helemaal een kunst. Mission: Impossible - Fallout is vanaf donderdag 2 augustus te zien maar er zijn al voorpremières vanaf maandag 30 juli.

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.