Peter R. de Vries en Maarten van Rossem

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries ligt nog altijd zwaargewond in het ziekenhuis. De makers van Nederlands best bekeken quiz De Slimste Mens vonden het daarom niet gepast om geinig te doen over Peter R. Ze knipten een grap uit de aflevering van dinsdag, maar... de ondertiteling didn't get the memo.

Article continues after the ad

Een pijnlijk momentje voor kijkers die dinsdag met ondertiteling naar de hitshow keken. Operazangeres en oud-Slimste-deelneemster Francis van Broekhuizen grapte in de ronde Open Deur over haar vele tv-optredens van de laatste maanden. En je voelt de link met Peter misschien al aankomen...

Peter R. grap eruit geknipt

De Verraders, Jinek, Beau, De Slimste Mens, Maestro, Beat the Champions VIPS; Francis was inderdaad lekker all over the place. Maar ze grapte dat ook weer niet elk programma haar weet te vinden. "Maar, er zijn ook programma's die me nog nooit hebben uitgenodigd en eigenlijk steekt me dat wel een beetje. Wat weet u van Nederland in Beweging?" Kijkers die met ondertiteling zaten te kijken kregen echter ook deze tekst voorgeschoteld: "Nog even en Peter R. de Vries moet zich zorgen gaan maken", uiteraard wijzend op zijn véle tv-optredens.

Reactie KRO-NCRV

Een onschuldige grap die dus niet op beeld was te zien - je merkte dat er een overduidelijke knip in het fragment zat. Men vergat dus om ook nog even in die ondertiteling te knippen. Dit De Slimste Mens-seizoen werd trouwens al een tijdje geleden opgenomen, ver voordat Peter R. de Vries werd neergeschoten. "Wij vonden het niet gepast om de verwijzing naar Peter R. de Vries in de aflevering te laten en hebben deze daarom verwijderd in de uitzending van dinsdag 13 juli", laat een persvoorlichter van omroep KRO-NCRV weten aan Shownieuws.

De Slimste Mens weer helemaal terug

Los van dit kleine slippertje gaat de kennisquiz meet Philip Freriks en het enige jurylid Maarten van Rossem weer als een speer. Kijkers zijn blij dat De Slimste weer terug is en dat merken we ook aan de kijkcijfers: gisteren zaten er ruim 1,9 miljoen kijkers voor de buis, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat zijn magnifieke cijfers! 

De Slimste Mens is elke werkdag om 20:40 uur te zien op NPO 2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.