Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. ging van steracteur naar loser én weer terug. Naast films maakte hij ook een paar commercials, en hoewel deze niet zo vreemd waren als die van Tommy Lee Jones, zitten er tóch een paar vreemde filmpjes bij!

Nadat Robert Downey Jr. eind jaren 90 totaal ontspoorde wist hij af te kicken en via Iron Man (2008) en het MCU weer een wereldster te worden. Dit leverde RDJ een paar… interessante reclamecampagnes op.

HTC

Smartphonefabrikant HTC begon ongeveer 10 jaar geleden een enorme marketingcampagne met Robert Downey Jr, die toen enorm populair was als Iron Man. De filmpjes waren vrij bizar en best grappig, maar tóch kon HTC niet opboksen tegen het geweld van Samsung en Apple.

Article continues after the ad

Het vreemdst zijn de filmpjes waarin RDJ afwisselend een konijn terroriseert of híj juist te grazen wordt genomen door de gekostumeerde griezel.

Nissan Leaf

Na zijn rol als Iron Man/Tony Stark kleeft er een air van geniale wetenschapper aan Robert Downey Jr, ook al is hij dat natuurlijk helemaal niet (dat we weten). Wie is er geschikter om een elektrische auto aan te prijzen dan de uitvinder van het Iron Man-pak?

Inderdaad, niemand!

Pratende pinda

Mr. Peanut is de mascotte van Planter: het bekendste pindamerk in de Verenigde Staten. Vergelijk hem maar met Flipje van de Betuwe, die in Nederland zo ongeveer synoniem is geworden met jam. Mr. Peanut sprak eigenlijk nooit, totdat Robert Downey Jr. in 2010 werd ingehuurd als zijn stem. Het was even wennen dat de wandelende pinda ineens kon praten, maar RDJ gaf hem bijzonder veel flair!

Leuk weetje: de notenkraker die Mr. Peanut bijna opeet werd ingesproken door Val Kilmer! Na een paar jaar was Downey Jr. het zat en nam Bill Hader (Barry) de rol over.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Volvo

Na een succesvol begin van zijn acteercarrière raakte Downey Jr. verslaafd aan drugs. Het kostte hem zijn huwelijk en bíjna zijn carrière. Vóór zijn rol in Iron Man in 2008 gold hij nog altijd als een risico voor elke filmmaker, maar Volvo durfde in 2004 een flinke reclame met de man op te nemen. In deze vreemde reclame voor de Volvo V50 rijdt hij door de woestijn op zoek naar een speciale plek.

Waar zien we Robert Downey Jr. de volgende keer?

Nu de rol van Tony Stark in het Marvel Cinematic Universe uitgespeeld is, zagen we RDJ alleen nog maar in Dolittle. De film was niet echt een succes, maar die keer dat we hem dieren lieten tekenen zullen we niet snel vergeten! Robert Downey Jr. waarschijnlijk ook niet...

Op het moment produceert Downey Jr. de HBO-detectiveserie Perry Mason én de fantasyserie Sweet Tooth voor Netflix. Zodra hij weer een mooie rol te pakken heeft, lees je het op Superguide.