Netflix heeft een geweldige stop-motionvideo uitgebracht waarin de hoogte- én dieptepunten van Orange Is the New Black de revue passeren.

Article continues after the ad

Orange Is the New Black: Unraveled

Het is alweer bijna een jaar geleden dat we de gevangenen van Litchfield voor het laatst zagen. Vooral het eerste seizoen, uit 2013 alweer, zal je misschien niet helemaal meer helder voor de geest staan. Aanstaande vrijdag gaat het vijfde seizoen echter in première op Netflix, dus wat doe je dan? Juist. Een fijne recap van de afgelopen jaargangen is een beproefde methode om de aandacht weer even vast te pakken en de voorpret op te krikken.

Nog beter wordt het als de makers er nog wat tijd en creativiteit in hebben gestopt ook. Nou, je boft: Netflix heeft kosten noch moeite gespaard met het maken van deze stop-motionvideo met extreem gelijkende viltpoppen van al je favoriete personages.

Spoilers

Natuurlijk zit de compilatie tjokvol spoilers voor mensen die het laatste seizoen, of zelfs meer hebben gemist. De video neemt je bijna letterlijk mee van de eerste scène in seizoen 1 tot de laatste in seizoen 4. Dat is maar goed ook, want seizoen 5 gaat precies verder waar het vorige eindigde. Het nieuwe seizoen staat vanaf komende vrijdag op Netflix, maar als echte OITNB-fan wist je dat natuurlijk al lang.