Johan Derksen over Peter R. de Vries in De Oranjezomer

De Oranjezomer stond - na de indrukwekkende aflevering van vorige week - weer stil bij Peter R. De Vries, die eerder vandaag overleed. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen roemden het werk van de misdaadverslaggever.

Johan Derksen vond De Vries aanvankelijk niet zo sympathiek, maar draaide al snel bij. “Hij was nog betweteriger dan ik! Later, als je hem dan beter leerde kennen viel hij echt mee.” Wilfred Genee dacht terug aan die keer dat Voetbal Inside een extra lange jubileumuitzending had, maar dat niemand aan tafel wilde komen. "Peter R. De Vries was de enige die wilde!” Natuurlijk lag hij binnen een halve minuut al in de clinch met Derksen, zoals bijna iedereen!

Respect voor Peter R. de Vries

Volgens Johan Derksen zullen we Peter R. de Vries nog enorm gaan missen, ook door zijn onverschrokken manier van werken. “Hij was natuurlijk uniek in zijn soort: hij had er schijt aan. Ik denk dat mensen toch wel wat voorzichtiger worden. Er was er maar één die zich er niets van aantrok.”

Article continues after the ad

Wilfred Genee vroeg Derksen of er een periode eindigde met het overlijden van De Vries. “Absoluut, Peter R. De Vries krijgen we niet meer terug. Je hebt soms een uniek figuur en als die overlijdt is dat een einde van een hoofdstuk in de geschiedenis. Er is toch geen journalist die zoveel zaken in de publiciteit heeft gekregen en opgelost?”

Eerder op de avond stond RTL Boulevard uitgebreid stil bij het overlijden van de misdaadverslaggever. Op1 vloog zelfs Jeroen Pauw in voor een speciale uitzending over Peter R. de Vries. Johan Derksen kwam in De Oranjezomer nog even terug op zijn opmerkingen over de overstromingen in Limburg. Die waren tóch wat erger dan hij in eerste instantie dacht.